Betrouwbare elektriciteit in openbare gebouwen

Een nieuw overheidsgebouw, een bijkomende campus, een sporthal of een renovatie van de bibliotheek? Werk samen met Detech om uw gebouwen van elektriciteit te voorzien. Bij nieuwbouwprojecten werken we nauw samen met de architecten en ingenieurs van het bouwproject en denken we mee over het plan voor de technische en elektrische installaties. Onze techniekers leggen bekabeling aan, voorzien stroompunten, bouwen elektriciteitsborden en plaatsen eventueel een middenspanningscabine. Bij renovatieprojecten analyseren we de huidige elektrische installatie en bekijken we welke elektriciteitswerken nodig zijn voor een duurzaam resultaat. Bij Detech rekent u op kwaliteitsvolle, betrouwbare, duurzame installaties en een persoonlijke service.

Shape
Openbare sector

Duurzame elektriciteit via zonnepanelen

De overheid en openbare sector kunnen niet achterblijven in de energietransitie. Duurzaamheid is ook in openbare gebouwen belangrijk en Detech helpt u die te bereiken. De installatie van zonnepanelen voor eigen stroomopwekking is een evidente keuze. Elk gebouw heeft mogelijkheden voor zonnepanelen die Detech graag voor u onderzoekt. Ons team van ingenieurs berekent hoeveel zonnepanelen u nodig hebt en ontwerpt een plan op maat van uw gebouw. Onze techniekers plaatsen de PV-installatie en koppelen ze aan batterijopslag en/of laadpalen voor een optimaal rendement. Ontdek meer over zonnepanelen voor uw gebouw.

Andere duurzame installaties

Zonnepanelen zijn één manier om uw gebouwen duurzaam te maken, maar er zijn nog meer mogelijkheden. Een simpele en snelle optie is relighting met ledverlichting bij nieuwbouwprojecten. Een andere mogelijkheid zijn elektrische bedrijfswagens. Tot slot zorgt ook een slim beheer van uw elektrische installaties voor een lager energieverbruik en dus een duurzaam gebouw.

Een lager energieverbruik en besparen op uw energiefactuur? Via een lichtstudie en lichtplan verlicht Detech uw gebouwen op de meest efficiënte en zuinige manier. Meer over verlichting.

Rijden uw medewerkers met een elektrische bedrijfswagen? Investeer dan ook in laadpalen op de parkings van uw openbare gebouw zodat uw medewerkers hun wagen kunnen opladen tijdens de werkuren. Ook bezoekers met een elektrische auto profiteren van laadpalen op uw parkings. Meer info over laadpalen.

Een van de eenvoudigste manieren om uw gebouwen duurzamer te maken en energie te besparen is energiemanagement. Via een monitoringssysteem analyseert u de werking van uw elektrische installaties en ziet u mogelijkheden om te besparen. Zo kunt u bijvoorbeeld bewegingssensoren voor verlichting plaatsen, uw medewerkers aansporen vaker de trap te gebruiken in plaats van de lift, het klimaat automatisch regelen zodat de verwarming en/of airco niet continu draait, … Al die kleine maatregelen hebben samen een grote impact op uw energieverbruik. Ontdek meer over de mogelijkheden met energiemonitoring.

Openbare sector

Eenvoudig beheer van uw openbare gebouwen

Dubbel geboekte vergaderzalen, te warm, te koud, het licht vergeten doven, …? Met een gebouwbeheersysteem zijn die problemen eenvoudig opgelost. Via één centraal platform beheert u, vanop afstand, alle technische en elektrische installaties in uw gebouw. Bij Detech werken we met de betrouwbare KNX-standaard die garant staat voor kwalitatieve systemen. Ontdek meer over gebouwbeheer.

Openbare sector

Beveiligingssystemen in openbare gebouwen

Bescherm waardevolle documenten en gevoelige informatie tegen diefstal of lekken met hoogwaardige beveiligingssystemen. Detech plaatst alarmsystemen, bewakingscamera’s, toegangscontrolesystemen en branddetectiesystemen om openbare gebouwen veilig te houden. We voorzien ook de nodige elektrische installaties om uw systemen van stroom te voorzien.

Beslis wie wanneer toegang heeft tot bepaalde gebouwen, lokalen of terreinen en houd onbevoegde personen buiten. Via badges, codes of biometrische eigenschappen verleent of weigert u toegang aan bepaalde personen en behoudt u de controle over het gebruik van toegangen. Elektrische installaties voor toegangscontrole zijn betrouwbaarder en vaak handiger dan een sleutel. Ze zorgen dus voor een hogere beveiliging van uw gebouwen en ruimtes. Ontdek meer over toegangscontrole.

Detech plaatst inbraakdetectie en hoogwaardige alarmsystemen die inbrekers meteen afschrikken. Detectie via een deurcontact of PIR-melder? Detech begeleidt en adviseert u om de juiste keuze te maken. Lees meer over alarmsystemen.

Met een bewakingscamera gaat u diefstal in uw overheidsinstelling tegen. Wanneer dieven camera’s zien hangen, haken ze vaak al af omdat ze weten dat ze gefilmd worden. Bewakingscamera’s plaatsen reduceert dus al het risico op diefstal. Als er dan toch iemand inbreekt of iets steelt, kunt u die persoon makkelijker identificeren dankzij camerabeelden. Detech regelt alle voorzieningen die nodig zijn voor een goede installatie en werking van de camera’s. Meer info over camerabewaking.

Voorkom een rampscenario en spoor brand in een vroeg stadium op om hem snel te doven. Branddetectiesystemen detecteren brand en sturen een noodsignaal naar een alarmsysteem dat iedereen in het gebouw waarschuwt voor de brand. Sommige systemen nemen ook automatisch veiligheidsmaatregelen zoals branddeuren sluiten of de ventilatie stopzetten. Detech onderzoekt steeds samen met u wat de beste optie voor uw gebouw is. Lees meer over branddetectie.

Openbare sector

Betrouwbaar internet in uw openbare gebouwen

Sla gevoelige informatie op in the cloud dankzij sterke en betrouwbare netwerkverbindingen. Detech legt netwerkkabels aan en plaatst routers zodat uw medewerkers, bezoekers, klanten en studenten in scholen toegang hebben tot het internet. Met IoT zijn zelfs elektrische installaties en apparaten verbonden met het internet en met elkaar waardoor ze informatie kunnen uitwisselen en zo autonoom werken. Lees meer over IoT.

Openbare sector

Vertrouw uw elektrische installaties toe aan Detech

Offerte aanvragen

Openbare sector

Onderhoud en herstellingen

Bij Detech kunt u terecht voor het volledige proces van uw project. U kunt een beroep doen op onze engineeringservice waarbij onze ingenieurs een studie uitvoeren en een plan voor uw elektrische installaties ontwerpen. Onze techniekers zorgen vervolgens voor een perfecte installatie. Nadien kunt u rekenen op ons voor het onderhoud van uw installaties en de herstelling of depannage bij eventuele problemen.

Contacteer ons

Openbare sector

Gerealiseerde projecten

Detech voerde al heel wat projecten uit voor verschillende overheidsinstanties. Zo werkten we aan de brandweerkazerne van Brandweer Gent, de campussen van scholengroep VLOT, de gebouwen van de Pensioendienst van Luik en vzw Levedale.

Onze troeven

Openbare sector

Duurzame klantrelaties

Bij Detech staan we altijd klaar voor onze klanten. We streven naar langdurige klantrelaties en een persoonlijke aanpak door onze klanten vlot en snel een antwoord of advies te bieden.

Openbare sector

Transparante communicatie

We sturen onze klanten regelmatig updates over hun project en houden hen op de hoogte van de stand van zaken.

Openbare sector

Meer dan 30 jaar ervaring

Bij Detech bent u zeker van echt vakmanschap. Met ruim 30 jaar ervaring in de elektrotechnische wereld en al heel wat gerealiseerde projecten op ons palmares weten we wel van aanpakken.

Openbare sector

Eigen engineering

Detech beschikt over inhouse ingenieurs die de plannen voor uw project ontwerpen.

Openbare sector

Onestopshop

Detech voert totaalprojecten uit van begin tot einde. We voorzien bedrijven van alle nodige elektrotechnieken, van studie tot installatie en onderhoud.

Openbare sector

Hoogwaardige merken

Detech garandeert kwaliteit door te kiezen voor hoogstaande merken en producten die onze techniekers zorgvuldig installeren.