Het belang van een oproepsysteem in uw zorginstelling

Patiënten of bewoners moeten te allen tijde iemand kunnen bereiken voor hulp of in noodsituaties. Uw zorgpersoneel is niet altijd in de buurt en patiënten kunnen zich soms niet verplaatsen om hulp te vragen. Daarom zijn draadloze oproepsystemen in de zorg cruciaal voor de veiligheid en het comfort van uw patiënten. Ook het zorgpersoneel moet snel hulp kunnen inschakelen in noodgevallen. Daarom zijn verpleegoproepsystemen ook voor hun veiligheid en werkefficiëntie essentieel.

Shape
Verpleegoproep

Oproepsystemen in de zorg uitgelegd

Oproepsystemen in de zorg bestaan standaard uit een zender en een ontvanger (pager of app op uw smartphone). Uw verzorgers dragen een pager waarop ze oproepen ontvangen. Verzenden kan via verschillende oproepsystemen en hangt af van de situatie van de verzender. Patiënten in een ziekenhuiskamer hebben meestal een knop aan, naast of boven hun bed die ze kunnen indrukken voor hulp. Andere oproepsystemen, voor minder mobiele mensen zijn bijvoorbeeld polsbandjes. Personeel kan elkaar oproepen via de pager die zowel oproepen ontvangt als verstuurt.

Contacteer ons om de opties te bespreken.

Oproepsystemen voor verschillende situaties

Detech zoekt samen met u naar de beste oplossingen en maakt het u en uw medewerkers zo makkelijk mogelijk. Daarom installeren we niet enkel oproepsystemen die patiënten de mogelijkheid geven om hulp te vragen. Ook personeel kan elkaar oproepen via een pager en tegenwoordig kunnen ook wachtende patiënten opgeroepen worden wanneer het aan hen is. Aan de hand van geavanceerde technologieën maakt Detech de job van uw verzorgend personeel een stuk aangenamer.

Laat uw patiënten of bewoners eenvoudig om hulp vragen via een nood- of hulpknop. De drukknop wordt geïnstalleerd op een makkelijk bereikbare plaats bij het bed of in de kamer. Detech biedt u de mogelijkheid meerdere knoppen te installeren waarbij een onderscheid gemaakt wordt tussen dringende hulp in noodgevallen en hulp bij dagelijkse taken zoals zich wassen of naar het toilet gaan. De oproep wordt over lange afstanden naar zorgpersoneel gestuurd, eventueel met de locatie van de oproep. Zo kan de dichtstbijzijnde verzorger snel te hulp schieten.

Wanneer een verzorger hulp nodig heeft, maar de ruimte niet kan verlaten of zich niet kan verplaatsen, is een oproepsysteem handig. De verzorger kan makkelijk collega’s oproepen en om assistentie vragen. Sommige oproepsystemen in de zorg hebben de functie om meerdere korte boodschappen in te stellen zodat het zorgpersoneel specifieke hulp kan vragen.

Een vlotter verkeer van en naar de wachtruimtes? Oproepsystemen voor patiënten in wachtruimtes verkorten de wachttijd en bevorderen een vlotte circulatie. Patiënten krijgen een pager mee die een signaal geeft wanneer het aan hen is. Zo kunnen ze zich vrij bewegen in het gebouw en moeten ze geen lange tijd in de wachtruimte blijven zitten. Het biedt hen comfort en vrijheid. De volgende patiënt wordt opgeroepen nog voor de vorige de behandelruimte verlaten heeft. Zo is er altijd een patiënt aanwezig en een patiënt onderweg, wat zorgt voor een vlotter verkeer van patiënten, een snellere werking en dus minder lange wachttijden.

Verpleegoproep

Innovatieve zorgoproepsystemen

Liever een geavanceerder systeem met meer technologie? Bij Detech zijn we steeds op de hoogte van de nieuwste technieken. Zorgoproepsystemen met een drukknop zijn simpel en betrouwbaar, maar er zijn meer mogelijkheden. Steeds vaker kiezen zorginstellingen voor oproepsystemen met beeld en intercom. Rechtstreeks contact met de patiënt maakt het mogelijk de situatie op voorhand in te schatten en de dringendheid van de oproep te bepalen. Dat bevordert een optimale werking van de zorgafdeling. Detech informeert u over de mogelijkheden en geeft advies over het beste oproepsysteem voor uw zorginstelling.

Voordelen

Een veilige omgeving voor uw patiënten en uw personeel

Snel communiceren in dringende situaties? Een oproepsysteem in uw zorgbedrijf laat uw organisatie vlotter draaien. Zorgpersoneel kan elkaar makkelijk oproepen om assistentie te vragen en patiënten laten met één druk op de knop weten dat ze hulp nodig hebben. Zo’n oproepsysteem is uiterst betrouwbaar en zorgt ervoor dat het zorgpersoneel snel kan reageren in geval van nood. Systemen die wachtende patiënten oproepen verlagen ook de werkdruk van het zorgpersoneel. Ze moeten zich niet meer bezig houden met zelf patiënten uit de wachtruimte op te roepen of te wachten op patiënten die niet aanwezig zijn.

Verpleegoproep

Vlottere communicatie in uw zorginstelling?
Kies voor een zorgoproepsysteem van Detech

Contacteer ons

Verpleegoproep

Oproepsystemen van de beste kwaliteit

Detech zorgt steeds voor kwalitatieve en duurzame oplossingen. De oproepsystemen van Televic Healthcare Solutions bijvoorbeeld sluiten aan bij onze visie en bieden keer op keer een betrouwbare kwaliteit. We maken bij Detech steeds gebruik van hoogwaardige producten en materialen, maar bieden u als bedrijf de keuze om zelf uw merken uit te kiezen. U rekent op professioneel advies en een correcte installatie door Detech terwijl u blijft werken met vertrouwde merken.

Andere diensten

Bijkomende systemen om de veiligheid en productiviteit te verhogen

Zorgoproepsystemen optimaliseren de werkomgeving voor uw zorgpersoneel. Om uw zorginstelling nog beter te laten werken en nog veiliger te maken, kunt u opteren voor bijkomende systemen. Camerabewaking en toegangscontrole verzekeren de veiligheid van uw patiënten en uw zorgpersoneel. Verder koppelt u alle elektrische installaties met een gebouwbeheersysteem voor een centrale besturing en monitoring.

Ontdek meer over onze diensten voor uw zorginstelling

Verpleegoproep

Advies, installatie en onderhoud

Detech begeleidt uw project van a tot z. Onze engineers analyseren de huidige situatie en ontwerpen een plan op maat van de noden van uw zorginstelling, rekening houdend met uw budget. Onze elektriciteitsspecialisten voorzien alle nodige aansluitingen en maken uw verpleegoproepsysteem gebruiksklaar. U kunt daarna steeds bij ons terecht voor het onderhoud en eventuele herstellingen aan of uitbreidingen van uw installaties en apparaten. Detech staat voor u klaar om uw gebouwen van alle nodige systemen te voorzien.

Waarom samenwerken met Detech?

Bij Detech gaan we steeds een stapje verder voor onze klanten. We realiseren projecten die niet enkel aan uw huidige noden voldoen, maar die ook binnen 20 jaar nog up-to-date zijn. We houden nu al rekening met uw toekomstplannen en blijven voor u klaarstaan wanneer aanpassingen of toevoegingen aan uw zorgoproepsysteem of andere elektrotechnische installaties nodig zijn.

Verpleegoproep

Ruim 30 jaar ervaring

Al meer dan 30 jaar specialist in elektrotechnieken voor kleine en grote bedrijven.

Verpleegoproep

Duurzame klantrelaties

Langdurige samenwerkingen dankzij een klantgerichte en persoonlijke aanpak.

Verpleegoproep

Inhouse engineering

Ontwerpen en plannen op maat van uw eisen en noden.

Verpleegoproep

Onestopshop

Alle elektrotechnische werken uitgevoerd door één partner.

Verpleegoproep

Futureproof

Duurzame projecten met het oog op een groene en en leefbare toekomst.

Verpleegoproep

Flexibel

Snelle schakeling en flexibiliteit bij dringende projecten of problemen.