Wanneer heeft uw bedrijf een hoog- of middenspanningsinstallatie nodig?

Residentiële gebouwen en kleine winkels of kantoorgebouwen hebben genoeg aan een gewone laagspanningsaansluiting. Die volstaat om de verlichting en een aantal verbruikers van stroom te voorzien. Grotere bedrijven daarentegen hebben vaak meerdere en zwaardere installaties die tegelijk veel elektriciteit verbruiken. Daarvoor is een middenspanningsinstallatie of hoogspanningscabine noodzakelijk.

Contacteer ons voor advies over uw elektriciteitsinstallatie

Middenspanning en hoogspanning

Voordelen van een eigen middenspanningsinstallatie

Kiezen voor een eigen middenspanningsinstallatie is voor veel bedrijven noodzakelijk. Ten eerste zorgt een eigen installatie voor het nodige vermogen in bedrijven waar het elektriciteitsverbruik hoog ligt. Een ander, minder gekend, voordeel is dat een middenspanningscabine ook de elektriciteitsfactuur enorm verlaagd doordat de distributiekosten een stuk lager uitvallen dan op laagspanning. Vooral voor bedrijven met een verbruik hoger dan 100 000 kWh is het interessant om over te schakelen op middenspanning.

Kiest u voor een inpandige middenspanningsinstallatie of een buitenunit?

Detech plaatst hoog- en middenspanningsinstallaties zowel in uw gebouw als op het terrein buiten (prefabcabines). Welke oplossing u kiest voor uw bedrijf hangt af van uw energiebehoeften en de mogelijkheden van uw gebouw. In de praktijk is er weinig verschil tussen de beide. Een inpandige installatie wordt in uw gebouw geplaatst, in een speciaal voorziene ruimte daarvoor. Een prefabcabine daarentegen staat buiten op uw terrein en is de ideale oplossing als er binnen geen plaats is. Detech voert steeds een grondige analyse uit om uw noden in kaart te brengen en de opties te onderzoeken. Op basis van die studie en in functie van de eisen van Fluvius, Synergrid en de bouwvergunning stellen we de ideale oplossing voor uw bedrijf voor.

Middenspanning en hoogspanning
Middenspanning en hoogspanning
Middenspanning en hoogspanning

Hoe uw hoogspanningscabines veilig houden?

Middenspanningsinstallaties leveren een enorme spanning en zijn levensgevaarlijk. Het is daarom belangrijk om nooit zelf de cabine te betreden indien u daar niet voor bevoegd bent. Zijn er problemen? Schakel dan een Detech-expert in die de juiste kennis en ervaring heeft om het probleem veilig en vakkundig op te lossen.

Om uw veiligheid en die van uw medewerkers verder te garanderen, moet u uw cabine laten keuren. Dat is verplicht na de installatie. Zonder die eerste keuring mag de middenspanningsinstallatie niet gebruikt worden. Nadien is een jaarlijkse keuring verplicht om de veiligheid te blijven verzekeren. U kunt uw hoogspanningscabine laten keuren door Detech.

Een periodiek onderhoud van uw middenspanningsinstallatie is belangrijk om een optimale werking te garanderen en pannes of stroomverlies te vermijden. Detech staat daarom niet alleen in voor de plaatsing van uw cabine, maar ook voor de renovatie en het onderhoud ervan. Blijkt uw installatie aan vernieuwing toe? Dan renoveren wij uw oude elektriciteitsinstallatie en zorgen we ervoor dat ze weer voldoet aan de huidige normen.

Middenspanning en hoogspanning

Laat uw middenspanningsinstallatie plaatsen door een expert

Contacteer Detech

Middenspanning en hoogspanning

Kwaliteitsvolle en vertrouwde merken

Bij Detech kiest u als bedrijf zelf de merken voor uw middenspanningsinstallaties. We bieden u een selectie van kwaliteitsvolle installaties aan waaruit u zelf kiest. We werken onder andere met producten van Schneider Electric, ABB en Siemens. U kiest de merken waarmee u vertrouwd bent en wij zorgen voor een voortreffelijke installatie.

Hoog- en middenspanning uitgelegd

Hoewel sommige elektriciens een onderscheid maken tussen midden- en hoogspanning zijn het in de praktijk synoniemen. Middenspanning is het spanningsniveau vanaf 1000 V, alles wat daaronder zit, is laagspanning. Een middenspanningsinstallatie of hoogspanningscabine levert dus een spanning vanaf 1000 V, wat nodig is om bedrijven die veel energie verbruiken van voldoende stroom te voorzien. Het laagspanningsnet levert namelijk enkel voldoende stroom voor een normaal huishouden of een klein kantoor met een paar computers en een koffiemachine. Detech plaatst middenspanningscabines van 1000 V tot 24 kV. De meest gangbare spanningsnetten in België zijn 10 kV, 12 kV en 15 kV.

Een hoog- of middenspanningsinstallatie bestaat uit één of meerdere elektriciteitscabines met transformatoren. In de elektriciteitscabine wordt hoogspanning van het net omgezet naar laagspanning voor uw bedrijf met behulp van transformatoren. De gewenste spanning wordt dan verder via verdeelborden en bekabeling naar de verbruikers geleid waar de elektriciteit gebruikt kan worden om machines en toestellen van stroom te voorzien.

Middenspanning en hoogspanning

Hoog- en middenspanningsinstallaties voor elke sector

Elk bedrijf heeft andere elektriciteitsnoden. Een kantoorgebouw heeft minder stroom nodig dan een industrieel bedrijf met een uitgebreid machinepark, bijvoorbeeld. Detech houdt rekening met die verschillende noden en ontwerpt steeds een elektriciteitsplan op maat van uw bedrijf.

Kleine kantoren functioneren perfect op het laagspanningsnet. Bedrijven met grote kantoorgebouwen daarentegen halen voordeel uit een middenspanningsinstallatie om hun gebouw van stroom te voorzien. Honderden computers die dagelijks tegelijk actief zijn in combinatie met verlichting, liften en andere elektrische toestellen zorgen voor een hoog elektriciteitsverbruik waarvoor een eigen middenspanningsinstallatie de ideale oplossing biedt.

Industriële bedrijven met veel machines verbruiken enorme hoeveelheden elektriciteit. Het gewone laagspanningsnet kan dat vermogen niet aan. Industriële bedrijven installeren dus best een eigen midden- of hoogspanningscabine die alle machines en installaties continu van stroom voorziet met een beperkt verlies.

De zorgsector is een unieke sector met specifieke noden. Machines die dag en nacht actief zijn en speciale elektrische systemen voor rust- en ziekenhuizen vragen veel energie. Bovendien is het noodzakelijk dat elektrische installaties in ziekenhuizen altijd werken. De stroomtoevoer van het laagspanningsnet is niet altijd even betrouwbaar, wat voor ernstige problemen kan zorgen. Een hoog- of middenspanningsinstallatie in combinatie met noodstroomvoorzieningen levert een constante toevoer van elektriciteit, wat cruciaal is in ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Waarom kiezen voor Detech?

Middenspanning en hoogspanning

Onestopshop

Eén partner voor al uw elektrotechnische werken.

Middenspanning en hoogspanning

Duurzame klantrelaties

Persoonlijke en klantgerichte service met het oog op een langdurige samenwerking.

Middenspanning en hoogspanning

Eigen engineering

Op maat gemaakte ontwerpen en engineering op basis van uw wensen en noden.

Middenspanning en hoogspanning

Ervaren team

Meer dan 30 jaar ervaring met duurzame elektrotechnieken.

Middenspanning en hoogspanning

Toekomstgericht

Duurzame projecten met ruimte voor groei en uitbreiding.

Middenspanning en hoogspanning

Vlotte communicatie

Regelmatige updates over de status van uw project en snelle reactie op vragen of bezorgdheden.