Totaalprojecten

Duurzame gebouwen dankzij gebouwtechnieken van Detech

Een groen en energie-efficiënt bedrijfsgebouw? Detech realiseert duurzame totaalprojecten in de gebouwtechnieken mede volgens de BREEAM-richtlijnen. Daarbij kiezen we steeds voor energiezuinige installaties en slimme technologieën die u helpen energie te besparen. Denk daarbij aan energiezuinige verlichting, gebouwbeheersystemen, IoT en energiemonitoring. Dankzij de implementatie van die systemen maakt Detech uw bedrijfsgebouw klaar voor de toekomst.

Totaalprojecten door Detech: nieuwe gebouwen met top-notch installaties

Een nieuw bedrijfsgebouw of –terrein bouwen, brengt heel wat met zich mee. Detech realiseert alle gebouwtechnieken (met uitzondering van sanitair en HVAC) voor nieuwbouwprojecten en renovaties van bedrijfsgebouwen. Wij voorzien uw gebouw of site volledig van de nodige elektriciteitsinfrastructuur en –voorzieningen:

Heeft uw bedrijf niet genoeg aan de laagspanning van het net? Dan installeert Detech een midden- of hoogspanningscabine, gekoppeld aan het openbare net, die uw bedrijf van het nodige vermogen voorziet.

Voor de verdeling van energie in uw bedrijf is een doordacht netwerk aan vermogensbekabeling en verdeelborden noodzakelijk. Onze ingenieurs maken op basis van kabel- en kortsluitingsberekeningen een ontwerp dat perfect aansluit bij de huidige en toekomstige behoeften van uw bedrijf.

Met een gebouwbeheersysteem monitort u makkelijk de elektrotechnische systemen en installaties in uw bedrijf. Deze gebouwtechniek centraliseert alle informatie over uw gebouwprocessen centraliseert alle informatie en sturingen in uw gebouw.

Uw bedrijf minder afhankelijk maken van schommelingen op de energiemarkt? Detech zorgt voor zonnepanelen op uw terrein of gebouwen, eventueel met een batterijopslagsysteem om de opgeslagen energie te gebruiken op momenten dat uw PV-installatie minder energie opwekt en om de pieken in uw dagelijkse verbruik af te vlakken. In combinatie met een energiemanagementsysteem optimaliseert u uw energieverbruik nog verder door het te monitoren, beheren en sturen.

Op basis van een uitgebreide lichtstudie maken onze engineers een lichtplan op om uw gebouwen en terreinen te verlichten. Bij deze gebouwtechniek wordt rekening gehouden met factoren zoals de functie van de ruimte, het tijdstip van gebruik en de hoeveelheid natuurlijk licht. De juiste verlichting zorgt trouwens voor een lager energieverbruik en een verhoogde productiviteit.

Detech plaatst omroepsystemen en geluidsinstallaties om muziek of boodschappen te verspreiden in uw bedrijfsgebouw of op uw bedrijfsterrein. Dankzij innovatieve technologieën is het mogelijk om vooraf ingesproken boodschappen in te plannen of bepaalde mededelingen af te spelen in slechts een deel van het gebouw.

Netwerkbekabeling of wifi in uw bedrijf? Detech zorgt ervoor dat uw gebouw volledig voorzien is van netwerken om uw medewerkers en bezoekers toegang tot het internet te verlenen.

Maximaliseer de veiligheid van uw bedrijfsgebouw of –terrein met branddetectiesystemen, inbraakbeveiliging, toegangscontrole en bewakingscamera’s. Detech installeert top-notch beveiligings- en gebouwtechnieken van detectie tot alarm, inclusief het wettelijke onderhoud en de keuringen.

Totaalprojecten

Zo gaan we te werk

Een totaalproject door Detech? Dat ziet er steeds zo uit:

We analyseren uw bestaande gebouw of de plannen voor uw nieuwbouwproject en brengen uw wensen in kaart. Daarna onderzoeken we alle mogelijke pistes om uw bedrijfsgebouw zo efficiënt en duurzaam mogelijk te maken. Op basis van uw eisen maken onze engineers een ontwerp voor de elektrotechnische installaties. Dat ontwerp stellen we u voor en passen we aan waar nodig.

Onze techniekers implementeren alle gebouwtechnieken en plaatsen de installaties volgens het goedgekeurde ontwerp. We zorgen voor een propere afwerking en testen alle systemen op een goede werking.

Tot slot worden alle installaties gekeurd volgens de geldende normen.

Totaalprojecten

Onderhoud en depannage

Een totaalproject bij Detech stopt niet na de realisatie. We blijven instaan voor het onderhoud van uw installaties. Ook wanneer u een probleem of defect merkt, staan we klaar om u te helpen en de hinder voor uw bedrijf zoveel mogelijk te beperken.

Totaalprojecten

Geniet van een premie dankzij energiebesparende maatregelen

Detech bekijkt samen met u op welke premies u recht hebt. We helpen u bovendien de aanvraag in te dienen bij de juiste instanties.

Totaalprojecten

Gebouwtechnieken door Detech?
Vraag een offerte aan

Let’s talk!

Totaalprojecten

Totaalprojecten in alle sectoren

Detech installeert gebouwtechnieken in tal van sectoren:

Shape
Totaalprojecten

Gerealiseerde projecten

Verschillende bedrijven kozen al voor Detech voor de realisatie van energie-, beveiligings-, netwerk- en gebouwtechnieken. Onze bestaande klanten keren terug voor nieuwe projecten en kunnen steeds rekenen op een snelle service. Detech werkte onder andere mee aan de realisatie van de AllWeatherTerminal in Gent, de allereerste overdekte laadkaai. We zetten ook steeds meer in op energiezuinige oplossingen en plaatsten in 2015 de eerste laadpalen in België bij wereldspeler in baggerwerken DEME. In 2020 plaatste Detech meer dan 4 000 zonnepanelen en andere energiezuinige installaties bij het nieuwe distributiecentrum van Aldi. Dat kreeg een BREEAM-outstanding-certificaat en is het vierde meest duurzame industriegebouw ter wereld.

Waarom kiezen voor Detech?

Een totaalproject door Detech, dat is gegarandeerd een perfect resultaat. Onze ervaren techniekers en ingenieurs doen er alles aan om uw verwachtingen in te lossen en te overtreffen. We realiseren uw nieuwbouw- of renovatieproject met het oog op de toekomst zodat uw gebouwen ook in de toekomst nog aan uw wensen voldoen.

Totaalprojecten

Ruim 30 jaar specialist

Detech heeft meer dan 30 jaar ervaring in elektro- en gebouwtechnieken. Onze installateurs en ingenieurs voerden al honderden complexe projecten uit bij kleine en grote bedrijven.

Totaalprojecten

Vlotte communicatie

Bij Detech mag u als klant rekenen op een snelle en vlotte communicatie. Tijdens uw project houden we u steeds op de hoogte met regelmatige updates over de stand van zaken. Heeft u een opmerking of vraag? Dan krijg u van ons steeds snel een antwoord.

Totaalprojecten

Inhouse engineering

Detech heeft een eigen engineeringafdeling waar we uw project stap voor stap ontwerpen op basis van uw wensen en noden.

Totaalprojecten

Duurzame klantrelaties

Bij Detech hechten we veel belang aan goede en langdurige klantrelaties. We blijven klaarstaan voor onze klanten, ook als de werken afgerond zijn. Daarom kunnen nieuwe en bestaande klanten ons altijd bereiken en krijgen ze snel een oplossing aangeboden.

Totaalprojecten

Toekomstgericht

Bij Detech houden we steeds rekening met uw toekomstplannen. Uw project is bij ons in handen van een gedreven team dat vooruit denkt en uw bedrijf futureproof maakt.

Totaalprojecten

Onestopshop

Onze medewerkers kennen alles van de diverse gebouwtechnieken en implementeren moeiteloos verschillende systemen en installaties. Samenwerken met Detech betekent dus dat alle elektrotechnische werken door één bedrijf worden uitgevoerd.