Duurzaamheid in havens

Eenvoudig energie besparen? Kies voor ledlampen als terreinverlichting en profiteer van alle voordelen. Ledverlichting verbruikt minder energie dan metaalhalidelampen, schijnt feller en heeft een betere lichtverspreiding. Daardoor zijn minder verlichtingspalen nodig om dezelfde hoeveelheid licht te produceren. Uw medewerkers op de laad- en loskades, in de opslagruimten en op de terreinen zien op elk moment van de dag goed waar ze mee bezig zijn en kunnen zich beter concentreren dankzij de juiste terreinverlichting. Meer over energiezuinige verlichting.

Detech maakt uw havenbedrijf duurzamer dankzij de installatie van zonnepanelen op uw bedrijfsdak of haventerrein. De opgewekte zonne-energie voorziet uw volledige site van stroom waardoor u niet meer hoeft te vertrouwen op grijze netstroom. Als gevolg bespaart u op uw energiefactuur én draagt u bij aan een groener havengebied. Lees meer over zonnepanelen.

Laad elektrische bedrijfswagens of vrachtwagens makkelijk op bij uw haventerrein. Reserveer een deel van de parkeerplaatsen voor elektrische wagens en geef zo uw medewerkers en/of bezoekers de mogelijkheid om gratis (of tegen betaling) te laden. Detech helpt u de juiste laadpalen te kiezen, installeert ze en zorgt voor een regelmatig onderhoud ervan. Ontdek meer over laadpalen.

Dankzij Detech doet u eenvoudig aan energiemanagement en –monitoring. De elektrotechnische systemen die wij installeren, zijn voorzien van slimme meters die informatie doorspelen naar een centraal platform. Daarop ziet u realtime en historische data over het verbruik van uw installaties. De inzichten die u krijgt uit energiemonitoring kunt u omzetten in maatregelen om uw energieverbruik te verlagen. Meer info over energiemanagement en -monitoring.

Haven
Haven

Veilige haventerreinen

Geen enkele bedrijfsleider wil zijn waardevolle goederen in vlammen zien opgaan. Een goede brandveiligheid is dan ook cruciaal. Dankzij de technologische branddetectiesystemen van Detech grijpt u snel in bij een brand om verdere verspreiding te vermijden. Ontdek meer over branddetectie.

Haventerreinen zijn een aantrekkelijk doelwit voor inbrekers. Ze liggen vaak wat afgelegen, zijn donker en de buit is er groot. Investeren in een betrouwbaar alarmsysteem is dan ook geen overbodige luxe. Detech combineert verschillende types inbraakdetectie om inbrekers zo snel mogelijk af te schrikken en zo de kans op een geslaagde inbraak te verkleinen. Meer info over alarmsystemen.

Om inbrekers af te schrikken, plaatst Detech bewakingscamera’s op uw haventerrein. Inbrekers, vandalen en dieven worden ontmoedigt wanneer ze camera’s zien hangen en zullen dus minder snel inbreken. Ontdek meer over camerabewaking.

In donkere havenbedrijven is het makkelijker om in te breken dan in goed verlichte gebouwen of terreinen. Felle terreinverlichting schrikt inbrekers en vandalen namelijk af omdat de kans om geïdentificeerd te worden groter is. Een slim verlichtingsplan, ontworpen door Detech, zal uw haventerrein voldoende verlichten om diefstal en inbraak tegen te gaan. Lees meer over ledverlichting.

Haven
Haven

Elektriciteit in havenbedrijven

Om uw volledige haventerrein van voldoende elektriciteit te voorzien, is waarschijnlijk een middenspanningscabine nodig. Terreinverlichting die dag en nacht brandt, machines die continu draaien en bewakingscamera’s die elke beweging registreren vertrouwen op stroom voor een goede werking. Een groot genoeg vermogen en betrouwbare toelevering zijn daarvoor van essentieel belang. Daarom installeert Detech middenspanningscabines die constant stroom leveren, zelfs bij een stroompanne op het net. Meer over middenspanning voor uw havenbedrijf.

Omzeil elektriciteitspannes en val nooit meer zonder stroom dankzij de noodstroomvoorzieningen die Detech op uw haventerrein installeert. Dokmedewerkers kunnen blijven werken als de terreinverlichting en machines aangesloten zijn op een UPS-systeem of noodstroomaggregaat. De productiviteit blijft stabiel en u verliest geen kostbare tijd bij stroompannes. Meer info over noodstroom.

Haven

Reken op Detech voor de elektriciteitsvoorzieningen en elektrotechnische installaties van uw havenbedrijf

Vraag nu uw offerte aan

Haven

Onderhoud en herstellingen

U kunt bij Detech niet enkel terecht voor de installatie van terreinverlichting en andere elektrotechnieken. Onze techniekers staan ook voor u paraat bij problemen of defecten. Dankzij onze diepgaande kennis over en ervaring met elektrotechnieken, kunnen we alle installaties repareren of vervangen. Tevens kunt u ons inschakelen voor verplichte en niet-verplichte onderhoudsbeurten.

Opvallende projecten

Al heel wat Belgische havenbedrijven vertrouwden op de expertise van Detech voor het ontwerp, de installatie en het onderhoud van gebouw-, energie-, netwerk- en beveiligingstechnieken.

Detech bouwde mee aan de All Weather Terminal in de haven van Gent. Dit unieke project is een samenwerking tussen ArcelorMittal, North Sea Port, PMV en Euroports. Deze allereerste overdekte laadkaai zit vol baanbrekende technologieën die onze techniekers vakkundig installeerden.

Detech bouwde van nul mee aan de nieuwe site van MSC-Medrepair in de haven van Antwerpen. 20 hectare haventerrein werden voorzien van geavanceerde elektrotechnieken die de logistieke processen van het bedrijf optimaliseren.

Onze troeven

Haven

Duurzame klantrelaties

Bij Detech streven we naar langdurige klantrelaties waarbij we u project na project een stap dichter bij een duurzaam havenbedrijf brengen.

Haven

Hoogwaardige merken

Detech werkt enkel met de beste producten. Als klant kiest u uit een aanbod van zorgvuldig geselecteerde hoogwaardige merken zodat u steeds een gepaste oplossing vindt.

Haven

Meer dan 30 jaar ervaring

Detech heeft meer dan 30 jaar ervaring als installatiebedrijf van elektrotechnieken. Onze ingenieurs en techniekers zijn dan ook echte experten in hun vak.

Haven

Onestopshop

Detech voorziet het hele pakket, van studie tot installatie en zelfs onderhoud.

Haven

Toekomstgerichte oplossingen

Detech denkt met u mee over de toekomst van uw havenbedrijf en stemt de technische ontwerpen daarop af.

Haven

Respect voor deadlines

Bij Detech respecteren we een strakke timing. We houden ons aan onze beloften en werken uw project steeds tijdig af.