Branddetectie voor uw bedrijf

Branddetectiesystemen zijn verplicht bij nieuwbouw en veelal een eis van de verzekering. Ze speuren rook en brand op in een vroeg stadium en voorkomen dat uw bedrijf in vlammen opgaat. Met een strategisch netwerk van branddetectiesystemen door Detech beschermt u uw gebouwen, infrastructuur en medewerkers. In het geval van een brand grijpt u of de brandweer snel in zodat de schade beperkt blijft.

Branddetectie
Branddetectie

Welk branddetectiesysteem is geschikt voor uw ruimte?

Detech installeert diverse systemen om brand te detecteren. Welk systeem het beste in welke ruimte past, hangt af van verschillende eigenschappen en het gebruik van de ruimte.

Optische detectoren

Optische rookmelders maken gebruik van een optische kamer in de detector om rook te detecteren. Wanneer een rookdeeltje de infraroodstraal doorbreekt, gaat het alarm af.

Thermische detectoren

Thermische rookmelders reageren op temperatuurstijgingen. Een plotse of hoge temperatuurstijging triggert het alarm.

Gecombineerde rookmelders

Gecombineerde rookmelders bevatten de technologie van zowel een optische als een thermische detector. In bepaalde situaties kunnen we ze afregelen naar het gebruik van de ruimte waarin ze hangen om de detectie accuraat te maken.

Beamdetectoren worden vooral toegepast in grote en hoge ruimtes zoals magazijnen en open hallen. Deze branddetector werkt met een zender en ontvanger waartussen één of meerdere IR-stralen lopen. De verstoring van die straal, door bijvoorbeeld rookgassen, zal een alarm genereren. Dit type detector kan meerdere puntdetectoren vervangen door zijn detectieafstand tot 150 m.

Vlamdetectoren zoeken naar bewegend licht via UV- en/of IR-componenten om zo een alarm te activeren. Dit type branddetectie speurt brand dus op in een vroeg stadium. Vlamdetectoren zijn vooral nuttig in ruimtes waar bij een normale werking al nevel of dampen aanwezig zijn.

Een aspiratiesysteem of rookaanzuigdetectiesysteem zuigt lucht via aanzuigmonden in buizen die tot in de detectiekamer lopen. Wanneer rook gedetecteerd wordt, schiet het alarm in werking. Dit type branddetectie wordt vooral toegepast bij extreme omstandigheden, bv. in frigo’s en diepvrieskamers, in moeilijk bereikbare ruimtes, productieomgevingen, datacenters, verdeelborden en ruimtes waar nood is aan een accurate detectie door al aanwezige vervuiling.

Een cameradetectiesysteem is de meest geavanceerde en nieuwe vorm van branddetectie en uiterst geschikt voor de bewaking van zeer moeilijke omgevingen. De camera met achterliggende software analyseert continu het beeld en vergelijkt met de in de software aanwezige frames om zelf intelligenter te worden en een uitstekende detectie te garanderen.

In de eerste instantie moeten aanwezige personen de mogelijkheid hebben om brand zelf te signaleren. Ze kunnen dan een handmatige brandmelder indrukken die het alarm activeert. Die installeren we in de vluchtwegen en aan de in- en uitgangen van ruimtes en gebouwen.

Branddetectie
Branddetectie

Waarmee rekening houden bij de installatie van branddetectie?

Bij het ontwerp van uw branddetectie-installatie is het belangrijk om eerst te analyseren hoe de ruimte gebouwd is, wat de functie wordt en welke materialen, machines en producten al aanwezig zijn. We maken dus samen met onze ingenieurs een brandrisicoanalyse die de basis vormt voor het verdere ontwerp van de installatie.

Detech installeert brandalarmen of sirenes voor een snelle evacuatie van uw bedrijfsgebouw. In grote gebouwen is nood aan een uitgebreide infrastructuur die het volledige gebouw waarschuwt bij brand. Dat is cruciaal voor een vlotte evacuatie waarbij iedereen in uw gebouwen in veiligheid wordt gebracht. Detech plaatst daarvoor sirenes op verschillende strategische locaties in uw gebouw zodat iedereen gewaarschuwd is over het mogelijke gevaar.

Branddetectiesystemen die bij brand louter een sirene door het gebouw sturen, zijn verleden tijd. Met een brandcentrale gekoppeld aan uw netwerk en 4G verwittigt u ook de buitenwereld. Brandweerdiensten en noodcentrales kunnen automatisch een oproep ontvangen over de brand. Ook uw medewerkers ter plaatse of de verantwoordelijken kunnen op de hoogte gebracht worden via een sms, app of online supervisiesysteem zodat ze de nodige actie kunnen ondernemen. Zo blijft uw gebouw altijd veilig, ook als er niemand aanwezig is.

Branddetectie

Betrouwbare systemen

Detech installeert hoogwaardige branddetectiesystemen van gerenommeerde merken. Uw bedrijf wordt een veilige (werk)omgeving met branddetectie die voldoet aan uw huidige én toekomstige noden. Doordat we bij Detech samenwerken met diverse merken hebben we altijd een geschikte oplossing voor uw bedrijf.

Branddetectie

Maak uw bedrijfsgebouwen brandveilig met Detech

Neem contact op

Branddetectie van studie tot installatie

Detech gaat steeds berekend en deskundig te werk. Onze nauw op elkaar afgestemde teamleden werken vol passie aan uw project en leveren steeds een uitstekend resultaat. Detech neemt uw volledige project in handen, van analyse tot plaatsing:

  • studie van de huidige toestand in uw bedrijfsgebouwen of analyse van de plannen voor uw nieuwe gebouwen
  • onderzoek naar de mogelijkheden en de beste oplossingen voor uw gebouwen
  • ontwerp van een branddetectieplan voor een optimale veiligheid
  • installatie van de branddetectoren, inclusief elektriciteitsbekabeling en eventuele netwerkbekabeling
  • koppeling aan het alarmsysteem en configuratie van de signalisatie-instellingen
  • controle en test van de hele infrastructuur om een perfecte werking te garanderen.
  • regelmatig onderhoud van uw branddetectiesystemen
Branddetectie

Branddetectie voor alle sectoren

Detech installeert branddetectiesystemen in bedrijven uit uiteenlopende sectoren:

Brandveiligheid verhogen

Om ervoor te zorgen dat uw gebouwen veilig zijn tegen of in het geval van een brand installeert Detech bijkomende systemen:

Koppel uw branddetectie- en alarmsysteem aan een omroepsysteem voor een snellere een vlekkeloze evacuatie. Op voorhand ingesproken duidelijke instructies begeleiden medewerkers en bezoekers naar veilige plaatsen. De kalmte blijft bewaard en het gebouw wordt snel en gestructureerd ontruimd.

Duidelijke signalisatie maakt het verschil in noodsituaties. Bij een brand raken mensen in paniek. Daarom installeert Detech goed zichtbare noodverlichting die de vluchtroutes duidelijk verlichten om een vlotte evacuatie te bevorderen en paniek te vermijden.

Detech koppelt beveiligingsfuncties aan het branddetectiesysteem om verdere verspreiding van de brand te voorkomen. Zo worden ventilatiegroepen automatisch stilgelegd, branddeuren gesloten, rookkoepels gestuurd, …

Branddetectie

Ontdek onze andere diensten

Naast branddetectie kunt u bij Detech terecht voor andere beveiligingstechnieken. We installeren ook bewakingscamera’s, toegangscontrole– en inbraakbeveiligingssystemen die uw bedrijf beschermen tegen diefstal of vernieling. Dankzij innovatieve beveiligings- en gebouwtechnologieën maakt Detech uw bedrijf veilig én futureproof.

Onze troeven

Waarom kiezen voor Detech?

Branddetectie

Duurzame klantrelaties

Detech hecht veel belang aan duurzaamheid, zowel in productkeuze als in relaties met klanten. We streven naar goede en langdurige samenwerkingen met onze klanten zodat we hen blijven tevreden stellen, project na project.

Branddetectie

Onestopshop

Detech voorziet bedrijven van alle nodige elektrotechnieken inclusief studie, advies, installatie en onderhoud. Elektriciteit, internet, beveiliging, beheer … Detech zorgt ervoor.

Branddetectie

Meer dan 30 jaar ervaring

Detech bouwde al meer dan 30 jaar ervaring op in gebouw-, energie-, netwerk- en beveiligingstechnieken. Onze gedreven teammembers zijn echte experts in hun vak en leveren keer op keer een mooi resultaat.

Branddetectie

Engineering

Detech verzorgt niet enkel de installatie van uw systemen, maar beschikt over een eigen engineeringafdeling. Onze inhouse ingenieurs werken er ontwerpen uit voor veilige en duurzame bedrijfsgebouwen.

Branddetectie

Respect voor afspraken

We houden ons bij Detech altijd aan onze beloften. We respecteren de gemaakte deadlines en werken onze projecten steeds tijdig af.

Branddetectie

Altijd bereikbaar

Bij Detech staan we klaar voor onze klanten. Zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen ons altijd contacteren met vragen of problemen. We helpen u zo snel mogelijk met een gepaste oplossing.