Het belang van een goede noodstroomvoorziening

Stroompannes kunnen serieuze negatieve gevolgen hebben voor uw bedrijf, zeker als ze lang duren. In dat geval levert een noodstroomgenerator elektriciteit zodat uw machines en installaties blijven werken. Een accu of verbrandingsmotor zet de noodstroomvoorziening in werking waardoor die elektriciteit produceert. Bedrijven zonder noodstroomvoorziening vallen dus volledig stil bij een stroompanne. Daarom raadt Detech elk bedrijf aan om te investeren in een noodoplossing.

Noodstroomvoorzieningen
Noodstroomvoorzieningen

Welke noodstroomvoorziening kiezen?

De ideale noodstroomvoorziening is voor elk bedrijf anders. Kiest u voor no-break of short-break, een statische of dynamische UPS, eenfasig of driefasig? Elk gebouw heeft unieke noden en daarom helpt Detech u de juiste oplossing voor uw bedrijf te kiezen.

Bespreek de opties met ons

In noodstroomvoorzieningen wordt een onderscheid gemaakt tussen no-break en short-break. No-break-systemen of UPS-systemen (Uninterruptible Power Supply) werken met een accu die een constante spanning levert. Dat zorgt ervoor dat een UPS-systeem de stroomvoorziening meteen kan overnemen in het geval dat de netspanning wegvalt. Het voordeel daarvan is dat uw machines en elektrische installaties continu blijven werken zonder onderbreking.

Een short-break-systeem, noodstroomaggregaat of noodstroomgenerator werkt met een motor die gedurende een langere tijd stroom kan opwekken. Een noodstroomaggregaat heeft echter een paar seconden tijd nodig om op te starten, waardoor uw bedrijf een korte tijd zonder stroom zit. Om dat te vermijden is een combinatie van no-break en short-break de ideale oplossing. Het UPS-systeem zorgt gedurende een korte periode voor stroom tot de noodstroomgenerator opgestart is.

 

No-break Short-break
Aandrijving accu motor
Opstarttijd geen enkele seconden
Werkingsduur enkele minuten enkele uren (zolang er brandstof is)

Een statische UPS werkt op batterijen die meteen worden ingeschakeld bij een stroompanne. Statische UPS-systemen kunnen slechts een korte periode stroom voorzien. Daarom worden ze vaak gecombineerd met short-break-systemen die een langere tijd stroom aanleveren.

Dynamische noodstroomvoorzieningen of noodstroomaggregaten bestaan uit een motor, een generator en koppelingen. Dit soort noodstroomvoorziening kan uw bedrijf dus langere tijd van stroom voorzien dan een statisch UPS-systeem.

Afhankelijk van welke systemen en installaties een back-up vereisen, kiezen we voor monofasige of driefasige UPS-systemen.

Kies tot slot het vermogen van uw UPS-systeem en/of noodstroomaggregaat op basis van de belasting. De belasting wordt berekend naar het vermogen van alle apparaten die aangesloten worden op de noodstroomvoorziening. Het ideale vermogen wordt bepaald aan de hand van de belasting en het verbruik van de aangesloten verbruikers.

Noodstroomvoorzieningen

Detech garandeert een continue toevoer van stroom voor uw bedrijf

Let’s connect

Noodstroomvoorzieningen

Van engineering tot onderhoud

Detech biedt u verschillende services aan om u zo volledig mogelijk te helpen. Bij ons koopt u niet zomaar een UPS-systeem of noodstroomaggregaat. Voorafgaand voeren we steeds een analyse uit om de noden van uw bedrijf in kaart te brengen. Op basis van dat onderzoek beslissen we welke noodstroomvoorziening het beste aansluit bij uw bedrijf. Daarna installeren we uw stroomgroep en voeren we de nodige werken uit. Tot slot rekent u op Detech voor het onderhoud en de eventuele herstelling van uw installatie bij problemen.

Noodstroomvoorzieningen voor elke sector

Elektriciteit is noodzakelijk in elk bedrijf uit elke sector. Wanneer die wegvalt, vallen de bedrijfsactiviteiten stil, wat voor grote hinder kan zorgen. Een noodstroomvoorziening voorkomt dat en houdt uw bedrijf draaiende tijdens een stroompanne. Detech heeft ervaring in verschillende sectoren en kan de noden van uw bedrijf goed in kaart brengen dankzij de eigen onderzoeks- en engineeringafdeling.

In productieomgevingen en industriële bedrijven met zware machines is een constante stroomtoevoer cruciaal. Een paar seconden zonder stroom heeft nefaste gevolgen voor het productieproces en dat weten we bij Detech ook. Daarom zorgen wij voor de juiste noodstroomvoorzieningen, aangepast aan de noden van uw bedrijf.

Een kledingwinkel zonder verlichting of een supermarkt zonder koeling zal niet veel klanten trekken. Daarom is het ook in de retailsector van groot belang om noodstroomvoorzieningen te installeren die voldoende stroom kunnen aanleveren in het geval van een stroompanne op het net.

Kantoorgebouwen staan vol met elektrische apparaten, van computers over printers tot koffiezetapparaten. Zonder stroom vallen de activiteiten in het gebouw stil en kunnen uw medewerkers hun job niet uitoefenen. Stroompannes zijn niet alledaags, maar komen wel voor. Goed voorbereid zijn is dus belangrijk. Met een noodstroomvoorziening zit u safe en hoeft u zich geen zorgen te maken over eventuele hinder.

Voor ziekenhuizen en rusthuizen is elektriciteit levensnoodzakelijk. Machines en apparatuur in de kamers, operatiezalen en op spoedafdelingen moeten te allen tijde functioneren. De desastreuze gevolgen van een stroompanne in een ziekenhuis zijn makkelijk te vermijden met een UPS-systeem of noodstroomaggregaat.

Noodstroomvoorzieningen

Ontdek wat Detech nog voor uw bedrijf kan betekenen

Detech staat paraat voor al uw elektriciteitswerken. We installeren niet enkel noodoplossingen, maar zorgen dat ook de basis goed zit. Bij grote bedrijven die veel stroom verbruiken plaatsen we midden- en hoogspanningscabines voor een betrouwbaardere elektriciteitstoevoer. Slaat uw bedrijf de groene weg in met duurzame energie? Dan zorgt Detech voor volledige PV-installaties met zonnepanelen en batterijen.

Waarom kiezen voor Detech?

Noodstroomvoorzieningen

Onestopshop

Uw installatiepartner voor alle elektrotechnische werken.

Noodstroomvoorzieningen

Langdurige klantrelaties

Duurzame samenwerkingen dankzij een klantgerichte service.

Noodstroomvoorzieningen

Eigen engineeringafdeling

Doordachte ontwerpen op basis van een uitgebreide studie.

Noodstroomvoorzieningen

Ruim 30 jaar ervaring

Ervaren techniekers en ingenieurs die expert zijn in hun vak.

Noodstroomvoorzieningen

Toekomstgericht

Groene en duurzame oplossingen voor een futureproof resultaat.

Noodstroomvoorzieningen

Flexibel

Snelle actie in dringende gevallen dankzij flexibele ingesteldheid.