Laadpalen voor uw bedrijf, een slimme en duurzame keuze

Laadpalen voor uw bedrijf zijn een slimme investering in de toekomst. Elektrisch rijden wordt steeds meer gepromoot én toegepast. Veel bedrijven maken de overstap naar groen rijden en bieden hun medewerkers elektrische auto’s aan als bedrijfswagen. Voldoende laadpalen zijn een essentiële factor in de energietransitie. Daarom begeleidt Detech u in de zoektocht naar de juiste laadoplossingen voor uw bedrijf.

Let’s talk

Voordelen

Waarom kiezen voor laadpalen op uw bedrijfssite?

Laadpalen op uw bedrijfsterrein zijn een verstandige investering voor de toekomst. Laadpalen voor bedrijven leveren u namelijk veel voordelen op. Naast een duurzaam imago haalt u ook financiële winsten uit de installatie van laadpalen op uw bedrijfssite.

De overheid wil bedrijven en particulieren stimuleren om zo snel mogelijk de overstap te maken naar elektrisch rijden. De bedrijven spelen daarin een grote rol, aangezien zij vaak de capaciteiten hebben om voldoende laadpalen te voorzien, niet enkel voor hun medewerkers, maar ook voor iedereen in de buurt. Zo helpen bedrijven het tekort aan laadpalen op te lossen.

Bedrijven die laadpalen installeren die publiek toegankelijk zijn, genieten daarom van grote fiscale voordelen. Publieke laadstations zijn namelijk tot 200% fiscaal aftrekbaar tot en met maart 2023. Nadien geldt tot en met 31 augustus 2024 een percentage van 150%.

Elektrische laadpalen voor vrachtwagens leveren ook een belastingvoordeel op. Daarvoor geldt een aftrekpercentage van 35% in 2023, 29,5% in 2024, 24% in 2025, 18,5% in 2026 en 13,5% in 2027.

Een positieve relatie met uw medewerkers en een verhoogde productiviteit? Met laadpalen aan uw bedrijf bereikt u twee vliegen in een klap. Laadpalen aan uw bedrijf bieden luxe en comfort aan uw medewerkers. Ze kunnen hun elektrische wagen opladen tijdens de werkuren, waardoor ze thuis energie besparen. Daarnaast hoeven ze niet te zoeken naar een openbaar laadpunt in de buurt waar ze moeten wachten op hun beurt. Ze kunnen hun wagen veilig en makkelijk aan het bedrijf opladen. Dat zorgt voor een hoge werktevredenheid en dus ook een hoge productiviteit.

Uw klanten en bezoekers profiteren van de laadpalen op uw parking, wat de klantrelatie bevordert en de tevredenheid verhoogt. Vooral voor bedrijven in de retailsector zijn laadpalen op de parking een goed idee. De mogelijkheid om elektrisch te laden is een extra service die klanten appreciëren en die hen doet terugkeren. Klanten kunnen hun elektrische wagen op uw parking opladen terwijl ze inkopen doen. Een bijkomend voordeel daarbij is dat klanten langer in de winkel blijven en er meer geld spenderen terwijl ze wachten tot hun auto voldoende opgeladen is.

Laadpalen op uw bedrijfssite kunnen een extra inkomstenbron zijn. Slimme technologieën maken het mogelijk om uw laadpalen vrij te geven voor openbaar gebruik. Bezoekers of mensen in de buurt kunnen uw laadpalen gebruiken tegen een tarief dat u instelt. Zo draagt u bij aan een milieuvriendelijke omgeving waar iedereen profiteert van de beschikbare laadpalen van uw bedrijf terwijl u er iets aan verdient.

Laadpalen

Waarmee rekening houden wanneer u laadpalen laat installeren?

Er zijn een aantal zaken om rekening mee te houden bij het kiezen van geschikte laadpalen voor uw bedrijf. Geen idee wat nu de beste keuze is? Detech geeft u advies en begeleidt u in het beslissingsproces. Neem contact op voor meer informatie.

De laadsnelheid van uw laadpalen is afhankelijk van het vermogen van uw laadpalen en de eigenschappen van de wagen. De meeste laadpalen (AC-laders) hebben een vermogen tussen 3,7 en 22 kW. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de elektrische wagens laden. <=> Een wagen met een lage batterijcapaciteit zal ook altijd sneller opgeladen zijn dan een wagen met een grote capaciteit. U houdt dus best rekening met de wagens die opgeladen moet worden aan uw laadpalen en met de bezoektijd van klanten of medewerkers in uw gebouw of winkel. Een voorbeeld van een elektrische wagen met een batterijcapaciteit van 74 kWh, zonder rekening te houden met de capaciteit van de omvormer in de wagen:

 

  Laadpaal 1 Laadpaal 2
Batterijcapaciteit wagen 74 kWh 74 kWh
Vermogen laadpaal 3,7 kW 22 kW
Laadsnelheid 74 kWh (100% = 411 km rijden) 20 uur 3 uur en 22 minuten
Laadsnelheid 18 kWh (24% = 100 km rijden) 4 uur en 52 minuten 49 minuten

Snelladers of DC-laders hebben een aanzienlijk hoger vermogen dan AC-ladesr en laden uw wagen dus veel sneller. Dat komt omdat de omvormer van AC naar DC zich buiten de auto bevindt en dus veel groter is, waardoor hij een groter vermogen kan leveren. Een voorbeeld van een elektrische wagen met een batterijcapaciteit van 74 kWh, zonder rekening te houden met de capaciteit van de omvormer in de wagen:

  Laadpaal 3 (snellader of DC-lader)
Batterijcapaciteit wagen 74 kWh
Vermogen laadpaal 150 kW
Laadsnelheid 74 kWh (100% = 411 km rijden) 30 minuten
Laadsnelheid 18 kWh (24% = 100 km rijden) 7 minuten

Laadstations zijn ofwel bevestigd tegen de muur, ofwel aan een paal. Houd in uw keuze rekening met de afstand van de elektrische wagen tot het laadstation. Die is best zo kort mogelijk om te vermijden dat u of de gebruiker een lange laadkabel nodig heeft.

Kiest u voor een laadpaal die u vanop afstand kunt bedienen met een app of niet? Met een online laadstation of slimme laadpaal voor uw bedrijf kunt u het laden vanop afstand volgen en pauzeren of starten. Vooral voor betalende gebruikers is dat handig. Zo’n app is gebruiksvriendelijk en biedt hen de mogelijkheid om snel en eenvoudig te betalen. Detech werkt daarvoor samen met Mobiflow, een innovatieve en betrouwbare partner voor laadpaalbeheer.

Het verbruik van de laadpalen van uw bedrijf is afhankelijk van het type wagen dat ermee opgeladen wordt. Een laadpaal die een elektrische wagen met een batterijcapaciteit van 74 kWh van 0% naar 100% oplaadt zal in theorie dus 74 kWh verbruiken, ongeacht het vermogen van de laadpaal. Een elektrische wagen met een capaciteit van 52 kWh zal in theorie 52 kWh verbruiken om volledig op te laden. Het werkelijke verbruik van uw laadpaal licht altijd net iets hoger. Afhankelijk van de efficiëntie van de omvormer in de wagen zult u tussen 6% en 20% energieverlies leiden. Het vermogen van de laadpaal heeft geen connectie met het verbruik, enkel met de laadsnelheid.

Auto 1 Auto 1 Auto 2 Auto 2
Batterijcapaciteit auto 74 kwh 74 kwh 52 kwh 52 kwh
Vermogen laadpaal 3,7 kw 22 kw 3,7 kw 22 kw
Laadsnelheid 20 uur 3 uur en 22 minuten 14 uur en 3 minuten 2 uur en 22 minuten
Verbruik 74 kwh 74 kwh 52 kwh 52 kwh
Laadpalen

Laadpalen voor uw bedrijf? Laat u adviseren door Detech

Let’s talk

Laadpalen

Laadpalen bij uw medewerkers thuis

Bedrijven die hun medewerkers een elektrische bedrijfswagen aanbieden hebben er baat bij laadpalen te installeren bij hun medewerkers thuis. Werknemers kunnen hun wagen ’s nachts thuis opladen zodat ze de volgende dag vlot de baan op kunnen zonder onderweg nog eerst te moeten bijladen. Vaak is laden aan een openbaar laadstation ook duurder dan thuis laden. Uw medewerkers besparen dus tijd en kosten met een laadpaal bij hen thuis. Bovendien zijn laadpalen voor bedrijven fiscaal aftrekbaar, ook wanneer ze bij de werknemers thuis geïnstalleerd worden.

Keuring van uw laadpalen

Net als elke andere elektrische installatie moeten ook laadpalen gekeurd worden voor u ze gebruikt. Detech biedt een keuringsservice aan en controleert uw laadpalen volgens de AREI-normen. Bij een goede installatie ontvangt u een keuringsbewijs dat de veiligheid van uw laadpalen garandeert. Nadien is een periodieke controle om de 5 jaar verplicht.

Shape
Laadpalen

Koppel uw laadstations aan uw zonnepanelen

Wist u dat u extra energiekosten kunt besparen door uw laadpalen te koppelen aan zonnepanelen? Gebruik zonne-energie om uw laadpalen van stroom te voorzien en laad zo (bijna) volledig gratis. Detech adviseert u over het type laadpaal dat het best te combineren is met zonnepanelen voor een zo hoog mogelijk rendement, een optimale energie-efficiëntie en een zo laag mogelijke kost.

Installatie en onderhoud van laadpalen

Bij Detech rekent u op een professionele plaatsing van de laadpalen voor uw bedrijf. We kennen alles van elektriciteit en weten dan ook perfect hoe we uw laadpalen correct moeten installeren. We bekijken wat de mogelijkheden zijn om aan te sluiten op het elektriciteitsnet en plaatsen indien nodig extra elektriciteitscabines om uw laadpalen van voldoende stroom te voorzien. Onze engineers maken op voorhand een plan en bedenken de optimale strategie voor uw laadoplossingen. U kunt vertrouwen op een uitstekende service en begeleiding van a tot z. Ook achteraf blijven we bij Detech voor u klaarstaan. Is er een probleem met een van uw laadpalen? Bel of mail ons en we lossen het zo snel mogelijk voor u op.

Laadpalen

Laadpalen voor bedrijven uit elke sector

Detech installeert laadpalen bij alle soorten bedrijven uit diverse sectoren:

Samenwerken met Detech? This is why

Laadpalen

Duurzame oplossingen

We streven naar milieuvriendelijke oplossingen die uw bedrijf klaarmaken voor de toekomst.

Laadpalen

Ervaren team

Onze techniekers en ingenieurs realiseren al meer dan 30 jaar uitdagende projecten in diverse bedrijven.

Laadpalen

Merkonafhankelijk

Als klant kiest u zelf de merken en producten uit een kwaliteitsvol aanbod.

Laadpalen

Eigen engineering

Uw project is in handen van een expertenteam dat op basis van grondige studies een ontwerp of plan op maat van uw bedrijf maakt.

Laadpalen

Flexibele planning

Bij Detech kunnen we snel schakelen tussen projecten en dringende problemen meteen aanpakken.

Laadpalen

Klantgerichte service

We streven naar langdurige klantrelaties waarbij we onze klanten project na project blijven verbazen met nieuwe technologieën.