Manage your building

Een gebouwbeheersysteem (GBS) of building management system (BMS) verbindt alle technische installaties in uw gebouw, ongeacht de fabrikant of leverancier van de apparaten. Met dit systeem centraliseert u alle informatie over uw installaties en beheert u elke gebouwtechniek. Ventilatie, verwarming, verlichting, zonwering, elektrische toestellen, laadpalen, branddetectie, beveiligingssystemen … worden in- en uitgeschakeld via het GBS. Een eenvoudiger beheer van uw gebouw ligt binnen handbereik.

Contacteer ons voor meer informatie

Shape
Gebouwbeheersystemen

KNX-systemen: de standaard in gebouwbeheer

Detech werkt met gebruiksvriendelijke KNX-systemen voor een optimaal resultaat. Deze wereldwijd gekende standaard voor gebouwautomatisering is een communicatiesysteem dat het mogelijk maakt om alle installaties die ermee uitgerust zijn te verbinden. In uw bedrijf maakt u slimme verbindingen tussen technische producten van verschillende gerenommeerde fabrikanten die KNX integreren zoals Schneider Electric, ABB, Siemens, Vecolux en Somfy.

Voordelen

Bespaar energie, tijd en kosten

Een centraal GBS levert heel wat voordelen op. Het verlaagt de energiekosten, vereenvoudigt het beheer van installaties en versnelt de detectie van problemen. Met een gebouwbeheersysteem laat u uw bedrijf efficiënter werken.

Creëer een betere werkplek

Met een eenvoudig GBS bespaart uw bedrijf heel wat energie. De verwarming en ventilatie worden automatisch ingesteld en staan enkel aan tijdens de werkuren. Hetzelfde geldt voor de verlichting en andere elektrische systemen. Het gebouwbeheersysteem activeert de installaties enkel wanneer het nodig is, voor een zo laag mogelijk energieverbruik. Daarnaast waarschuwt het systeem u wanneer een installatie niet meer correct werkt zodat u het probleem meteen kunt aanpakken en zo energieverspilling kunt tegengaan. Dat zorgt ervoor dat de ROI hoog ligt en dat u uw investering snel terugverdient.

Door bepaalde installaties automatisch aan te sturen, verbetert een GBS de werkomgeving. Kantoorruimtes hebben altijd een aangename temperatuur dankzij automatische airco en verwarming, de zuurstof in uw gebouwen wordt gemonitord en geregeld via ventilatie, de verlichting wordt afgestemd op het aanwezige daglicht en is enkel actief wanneer de ruimte daadwerkelijk gebruikt wordt, … Uw medewerkers hoeven zich zelf geen zorgen te maken om hun omgeving, het gebouwbeheersysteem doet dat voor hen en verhoogt hun werkcomfort aanzienlijk.

Een van de belangrijkste voordelen van een GBS is de centrale aansturing. Alle informatie over de technische installaties in uw gebouw wordt gecentraliseerd op één punt: een app, website of apparaat. Met een gebouwbeheersysteem activeert, controleert en analyseert u elke installatie, zonder u te moeten verplaatsen. Dat bespaart u heel wat tijd en werk en zorgt voor een vlotter beheer van uw gebouw.

Een gebouwbeheersysteem geeft u full control over uw gebouw, waar ter wereld u ook bent. U beslist zelf wanneer u welke installatie aanzet. Zo kunt u kiezen wanneer u welk vermogen aan uw laadpalen levert in functie van het vermogen dat uw PV-installatie opwekt. U bepaalt ook wie wanneer toegang heeft tot het gebouw, wanneer u de liften vrijgeeft, …

Een gebouwbeheersysteem geeft u enerzijds inzicht over de prestaties van uw technische installaties. U hebt op elk moment informatie over de werking van uw apparaten. U kunt gedetailleerde analyses bekijken en rapporten opvragen, wat ervoor zorgt dat u snel problemen kunt detecteren en oplossen. Anderzijds is het GBS een bron van data over elke beweging in uw bedrijf. U kent het energieverbruik, de gemiddelde temperatuur, enzovoort. Dat geeft u enorm veel inzicht in de dagelijkse activiteiten binnen uw gebouw. Die inzichten kunt u gebruiken om de werking tussen uw installaties te optimaliseren en uw energieverbruik te reduceren.

Gebouwbeheersystemen

Service en onderhoud

Bent u vergeten welke installaties wanneer een onderhoud nodig hebben? Een van de voordelen van een gebouwbeheersysteem is dat het u waarschuwt wanneer een installatie niet meer optimaal werkt of nood heeft aan een onderhoudsbeurt. Wanneer dat het geval is, kunt u rekenen op de onderhouds- en depannageservice van Detech. Onze ervaren elektriciens voorzien het onderhoud of de herstelling van uw elektrische installaties. Onze expertise is breed, waardoor we u een ruime service kunnen aanbieden. Een probleem met uw verlichting, laadpalen, toegangscontrole, branddetectie of een andere elektrische installatie? Contacteer ons.

Gebouwbeheersystemen

Installatie van een gebouwbeheersysteem

Een GBS installeren in een bestaand gebouw brengt geen ingrijpende werken met zich mee. Onze techniekers koppelen elektrotechnische installaties via i/o-modules, meters en regelaars aan het gebouwbeheersysteem en doen dat indien mogelijk in de bestaande verdeelborden. Breek- en kapwerken zijn daarbij niet nodig. Onze techniekers doen bovendien hun uiterste best om u zo weinig mogelijk te storen. U en uw medewerkers zullen dus geen overlast ondervinden van de installatie van een gebouwbeheersysteem.

Gebouwbeheersystemen

Een slimmer gebouw met Detech

Let’s talk

Sectoren

Een GBS voor elk bedrijfsgebouw

De productiviteit en motivatie van uw medewerkers verhogen? Simpel. Met een GBS creëert u een aangename werkplek voor uw medewerkers waardoor ze zich beter kunnen concentreren, zich gelukkiger voelen en dus ook beter presteren. Daarnaast functioneren ook de installaties in uw bedrijf beter dankzij een constante monitoring door het GBS.

Productieomgevingen zijn extreem gevoelig voor verandering en moeten te allen tijde optimaal werken. Met een GBS zorgt u voor een constante monitoring van alle installaties en processen zodat u snel kunt ingrijpen bij problemen. Dankzij een eenvoudig gebouwbeheersysteem behoudt u dus een stabiel productieproces.

Gebouwbeheersystemen dragen bij aan een comfortabele en beschermde schoolomgeving. Investeer in de toekomst van uw studenten met een GBS dat van uw campus een aangename en veilige plek maakt.

Het alarmsysteem van uw winkel makkelijk in- en uitschakelen of de verlichting in uw etalage activeren wanneer het donker wordt? Met een GBS beheert u eenvoudig de beveiligingssystemen, de verlichting en het klimaat in uw winkel. U kunt de verwarming of ventilatie automatisch inschakelen een uur voor de openingstijd zodat het meteen aangenaam vertoeven is in uw winkel wanneer hij opent. Zo bezorgt u uw klanten een aangename winkelervaring.

Waarom kiezen voor Detech?

Gebouwbeheersystemen

Sustainable relations

We streven naar langdurige klantrelaties waarbij we onze klanten project na project blijven verbazen. We doen er steeds alles aan om u tevreden te stellen en uw wensen zo goed mogelijk te vervullen.

Gebouwbeheersystemen

Smart and simple

We maken het beheer van uw gebouw zo gemakkelijk mogelijk zodat u zich daarover geen zorgen meer hoeft te maken. Zo kunt u zich focussen op wat echt belangrijk is: uw bedrijfsactiviteiten en de mensen die voor u werken.

Gebouwbeheersystemen

Customized solutions

Detech vervult al uw wensen met een op maat gemaakt plan voor gebouwbeheer. Onze engineers ontwikkelen de beste oplossing op maat van uw noden en kiezen samen met u de producten die het best aan uw verwachtingen voldoen.

Gebouwbeheersystemen

Onestopshop

Detech staat in voor al uw elektrotechnische werken, van studie tot installatie en onderhoud. We voeren totaalprojecten uit waarbij we uw bedrijf van a tot z voorzien van alle nodige technieken om duurzaam te ondernemen.

Gebouwbeheersystemen

Innovation

Bij Detech rekent u op ervaren experten. Wij zijn steeds op de hoogte van de nieuwste trends in de techniekwereld waardoor we u de beste oplossing kunnen bieden. We bekijken samen met u hoe we uw bedrijfsactiviteiten kunnen optimaliseren met innovatieve technologieën zoals gebouwbeheersystemen.

Gebouwbeheersystemen

Experienced team

Detech beschikt over een team van ervaren specialisten. Al meer dan 30 jaar realiseren we samen de meest uitdagende projecten voor kleine en grote bedrijven.