Verlichting en relighting

Professionele verlichting en relighting

Bouwt uw bedrijf een nieuwe vestiging of renoveert u een oude site? Geef uw gebouwen, terreinen of magazijnen een duurzame make-over met efficiënte en energiezuinige verlichting. Vertrouw op de expertise van Detech voor uw relighting- of verlichtingsproject. We zijn uw partner gedurende het hele project en voorzien alle installaties en werkzaamheden van begin tot einde. We voeren de nodige elektriciteitswerken uit en installeren uw ledverlichting volgens een goed doordacht lichtplan.

Vraag uw offerte aan

Lichtstudie en lichtplan bij uw verlichtings- of relighting-project

Op zoek naar een installatiepartner die uw project van a tot z behandelt? Detech heeft een uitgebreide expertise en biedt zowel de installatie als engineeringservices aan. Bij relighting of de installatie van ledverlichting hoort steeds een gedetailleerd lichtplan op maat. Onze engineers ontwerpen dat plan op basis van een voorafgaande lichtstudie die de huidige toestand in kaart brengt. Daarbij wordt gelet op de natuurlijke lichtinval, de nodige lichtsterkte afhankelijk van de functie van de ruimte, type verlichting, plaats van de lampen, …

Daarna onderzoeken we de mogelijkheden, berekenen we hoeveel u kunt besparen en ontwerpen we een lichtplan inclusief lichtadvies. Daarbij houden we altijd rekening met de geldende normen voor verlichting (EN-12464-1) en noodverlichting (EN-1838). Onze techniekers verzorgen de installatie van uw nieuwe verlichting en eventuele koppeling aan het gebouwbeheersysteem. Tot slot staan we ook in voor het onderhoud van uw nieuwe ledverlichting en toebehoren.

Verlichting en relighting
Verlichting en relighting

Energiezuinige verlichting voor binnen en buiten

Verlichting voor uw magazijn, kantoorruimte of fabrieksruimte? Detech ontwerpt een professioneel lichtplan op maat om elke ruimte optimaal te verlichten.

Detech voorziet niet enkel de binnenkant van uw gebouw van verlichting, maar ook het terrein errond. Bedrijven met buitenunits hebben ook daar aangepaste verlichting nodig, wanneer ’s nachts geladen en gelost moet worden bijvoorbeeld.

Veiligheid in uw bedrijfsgebouwen staat hoog op het prioriteitenlijstje. Aangepaste en duidelijke noodverlichting is dan ook van levensbelang in noodsituaties. Detech bevordert een vlotte evacuatie dankzij de installatie van noodverlichting op strategische punten in uw gebouw.

Profiteer van de extra voordelen van slimme ledverlichting met sensoren of bediening vanop afstand. Lichten die plots aanspringen bij beweging schrikken inbrekers af waardoor ze meteen op de vlucht slaan. Winkels of showrooms die hun etalage verlichten buiten de openingsuren verkleinen de kans op inbraak. Donkere terreinen en gebouwen zijn een aantrekkelijker doelwit voor inbrekers dan goed verlichte gebouwen. Een doordacht relighting- of lichtplan reduceert dus het risico op inbraak.

Shape
Verlichting en relighting

Verlichting bij nieuwbouwprojecten

Bouwt uw bedrijf een nieuwe vestiging? Dan moet ook aan de verlichting gedacht worden. Welke verlichting kiest u? Waar moeten lichtpunten komen? Hoe voeding voorzien voor de verlichting? Enzovoort. Detech helpt u die vragen te beantwoorden en de juiste keuzes te maken. Samen met de architecten en ingenieurs van uw bouwproject maken we verlichtingsplannen en een elektriciteitsontwerp. Onze techniekers staan in voor een correcte installatie, inclusief alle elektriciteitswerken die bij de constructie van uw gebouw komen kijken. Reken op de expertise van Detech voor de verlichting en elektriciteit in uw nieuwe bedrijfsgebouw en maak u daarover al geen zorgen meer.

Let’s talk

Verlichting en relighting

Relighting: investeren in een groenere toekomst

Bij relighting worden oude lampen vervangen door energiezuinige ledlampen voor een lager energieverbruik. Daarvoor analyseren we eerst de huidige toestand in uw bedrijf waarna we de mogelijkheden onderzoeken en een verlichtingsplan op maat voorstellen.

Voordelen van relighting

Kiezen voor ledverlichting in uw bedrijf levert heel wat voordelen op:

Door oude verlichting te vervangen door ledverlichting bespaart u heel wat energiekosten. Ledlampen verbruiken tot 50% minder energie dan halogeen- of tl-lampen waardoor ook uw energiefactuur 50% goedkoper wordt. Dankzij het lagere verbruik verdient u uw relighting-investering snel terug.

Door de hoge lumenoutput en geoptimaliseerde lenstechniek van ledverlichting of gloeilampen creëert u evenveel of zelfs meer licht met minder lampen. De kwaliteit van het licht is ook beter met ledlampen. Daarnaast is het mogelijk de lichtsterkte en –kleur aan te passen aan de ruimte en het gebruik.

Goede verlichting zorgt voor minder vermoeidheid en een betere concentratie, wat de productiviteit van uw medewerkers verhoogt. De hogere lichtsterkte, aanpasbaarheid van de lichtsterkte en -kleur en de betere spreiding van ledverlichting zorgen voor een optimaal werkcomfort van uw medewerkers.

Investeren in relighting maakt van uw bedrijf een duurzamer bedrijf én betekent minder kosten om kapotte lampen te vervangen. Ledlampen gaan namelijk tot 4 keer zo lang mee als tl-lampen en zelfs tot 10 keer zo lang als halogeenlampen. De kwaliteit van de toestellen is vaak al af te leiden uit de ???. Een kwaliteit van L80B50 bijvoorbeeld betekent dat gedurende de aangegeven levensduur 50% van de lamp nog 80% van de lichtstroom zal geven.

Shape
Verlichting en relighting

Premies

Ondernemingen die een relighting-project laten uitvoeren kunnen rekenen op een premie van netbeheerder Fluvius. De premie geldt voor alle panden die voor 2006 gebouwd zijn en bedraagt maximaal € 20 000. Meer informatie over de voorwaarden vindt u op de website van Fluvius.

Rendement en terugverdientijd

Relighting is een investering in de toekomst van uw bedrijf. Ledverlichting is namelijk duurzaam en energiezuinig waardoor u enorm bespaart op energie- en onderhoudskosten. Op de lange termijn is ledverlichting dan ook een pak voordeliger dan uw huidige verlichtingsinstallatie.

Hoe haalbaar is relighting in uw bedrijf?

Wilt u uw oude verlichting vervangen door ledverlichting, maar hebt u vragen over de mogelijkheden? Een relighting-project is meestal simpel en snel uitgevoerd en is mogelijk in elk bedrijf. In de meeste gevallen kunt u nieuwe ledverlichting gewoon aansluiten op de lichtpunten van uw oude verlichting. Nieuwe bekabeling of grote renovatiewerken zijn zelden nodig. Zijn grotere werken toch nodig voor een rendabel relighting-project? Dan voert Detech die uit aan de hand van een ontwerp, zorgvuldig uitgetekend door onze ingenieurs. Meer info over de mogelijkheden en de haalbaarheid van uw project? Bel of mail ons voor een kennismakingsgesprek.

Verlichting en relighting

Uw gebouwen verlichten of relighten met Detech?

Contacteer ons

Verlichting en relighting

De noodzaak van relighting en ledverlichting

Sinds september 2021 mogen lampenfabrikanten in de EU geen tl-lampen meer produceren, net als gloei- en halogeenlampen. Dat is een maatregel in het kader van een duurzamere samenleving waarbij overheden, bedrijven en individuen bewuster omgaan met energie en grondstoffen. Iedereen zal dus uiteindelijk moeten overschakelen op ledverlichting.

Optimalisatie van uw bedrijfsverlichting

Ga energieverspilling tegen met slimme verlichting die aangepast is aan de behoeften van uw gebouw. Bewegingssensoren bepalen wanneer de verlichting geactiveerd wordt terwijl daglichtsensoren automatisch de lichtsterkte van de lampen regelen. Koppel uw nieuwe verlichting aan een gebouwbeheersysteem voor een nog efficiëntere werking en volledige controle over uw energieverbruik.

Verlichting en relighting

Verlichting en relighting volgens de EN 12464-1 norm

Detech houdt bij het ontwerp van uw lichtplan steeds rekening met de Europese norm voor werkplekverlichting. Die norm legt de minimale lichtsterkte per ruimte vast. Enkele voorbeelden:

Kantoorruimte: 500 lux

Opslagruimte: 150 lux

Winkelruimte: 300 lux

Klaslokaal: 500 lux

Laboratorium: 500 lux

Operatiezaal: 1000 lux

Detech realiseert al 30 jaar projecten voor verschillende sectoren en toepassingen

Detech ontwerpt lichtplannen voor uw volledige kantoorgebouw.

 • parking
 • inkomhal
 • liften
 • trappenhal
 • kantoorruimtes
 • toiletten
 • cafetaria

Uw haventerrein energiezuinig verlichten? Reken op Detech.

 • laad- en loskades
 • opslagloodsen
 • opslagterreinen
 • parking

Bezorg uw klanten een aangename winkelervaring in een optimaal verlichte winkel of showroom.

 • winkelruimte
 • etalage
 • opslagruimte
 • bureaus
 • kassa’s

Detech plaatst aangepaste verlichting in al uw ziekenhuisruimtes.

 • wachtzalen
 • ziekenhuiskamers
 • operatiezalen
 • cafetaria
 • receptie

Bied uw studenten een optimale leeromgeving met ledverlichting van Detech.

 • auditoria
 • klaslokalen
 • sportzalen en -terreinen
 • labo’s
 • keukens

Creëer een aangename werkomgeving voor de medewerkers in uw productiebedrijf met duurzame ledverlichting door Detech.

 • productiehallen
 • magazijnen
 • opslagterreinen
 • laboratoria

Waarom samenwerken met Detech?

Verlichting en relighting

Onestopshop

al uw elektrotechnische werken door 1 bedrijf

Verlichting en relighting

Duurzame klantrelaties

langdurige samenwerkingen dankzij een persoonlijke benadering

Verlichting en relighting

INHOUSE ENGINEERING

technische plannen op basis van uw wensen en noden.

Verlichting en relighting

Meer dan 30 jaar ervaring

ervaren expert in elektrotechnieken en duurzame installaties.

Verlichting en relighting

Toekomstgericht

ingerekende groeimarges voor een duurzaam resultaat

Verlichting en relighting

Vlotte communicatie

snelle reactie op uw vragen en directe oplossingen voor uw problemen