Zonnepanelen voor bedrijven

Zelf energie opwekken voor uw bedrijf? Zonnepanelen zijn de meest populaire keuze. Ze zijn makkelijk en snel te installeren en leveren een hoog rendement. Detech plaatst al jarenlang zonnepanelen op bedrijfsdaken en installeert volledige PV-installaties om bedrijven duurzamer te maken. Naast installaties voor hernieuwbare energie integreert Detech ook systemen om uw energieverbruik te monitoren en te optimaliseren.

Samenwerken? Contacteer ons

Zonnepanelen
Zonnepanelen
Zonnepanelen

Voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijf

Dat PV-installaties beter zijn voor het milieu weten we al lang, maar ook uw bedrijf haalt voordelen uit een zonnepaneleninstallatie. Laat uw zonnepanelen plaatsen door Detech en geniet van de voordelen.

Dankzij zonnepanelen op uw bedrijfsdak of –site produceert u zelf uw energie. Uw bedrijf is niet langer afhankelijk van netstroom, maar draait volledig autonoom op eigen stroom.

Doordat uw bedrijf zelfopgewekte energie gebruikt, bent u niet meer afhankelijk van de netstroom. Dat betekent dus dat schommelende of stijgende energieprijzen geen invloed meer hebben op uw bedrijf.

Zonnepanelen voor uw bedrijf zijn een grote investering, maar verdienen zichzelf snel terug:

 • gemiddelde levensduur: 25 tot 40 jaar
 • terugverdientijd: 6 tot 8 jaar
 • gemiddeld rendement: 14%

Door zelf zonne-energie op te wekken, bespaart u op de energiefactuur van uw bedrijf. Zonne-energie is namelijk gratis én u betaalt geen hoge netprijzen meer. De initiële investering is snel terugverdiend en daarna geniet u van 100% gratis energie.

Kleine bedrijven en eenmanszaken die investeren in zonnepanelen profiteren van een verhoogde investeringsaftrek van 25% tot en met eind 2022. Voor grote ondernemingen en vanaf 1 januari 2023 geldt dat bedrijven 13,5% van de aankoopwaarde van installaties voor energiebesparende maatregelen mogen aftrekken van de belastbare winst van het jaar waarin de installaties werden aangekocht. Meer info over de investeringsaftrek vindt u op de website van het Agentschap Innoveren & Ondernemen van de Vlaamse overheid.

Zonnepanelen maken uw bedrijf duurzamer. Uw business draagt bij aan een groenere toekomst en leefbare omgeving dankzij een PV-installatie geplaatst door Detech.

Zonnepanelen geven uw bedrijf een groen imago. Door de stijgende aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijke initiatieven krijgt uw bedrijf ook een positiever algemeen imago.

Shape
Zonnepanelen

Aanlokkelijke premies

Bedrijven die grotere PV-installaties plaatsen met krachtigere omvormers en dus geen aanspraak kunnen maken op de premie van Fluvius kunnen een steunaanvraag indienen bij call groene stroom. Vergeet ook niet om uw zonnepanelen aan te melden bij netbeheerder Fluvius. Bedrijven die dat niet doen riskeren een boete tot
€ 20 000.

Mogelijkheden met zonnepanelen voor uw bedrijf

Bedrijven die kiezen voor zonnepanelen moeten daarbij bepaalde keuzes maken: welke soort zonnepanelen? Off grid of niet? Hebt u geen idee welke oplossing het beste bij uw bedrijf past? Detech geeft u professioneel advies na een nauwkeurige analyse van uw bedrijfsnoden en -mogelijkheden.

Contacteer ons

Monokristallijn of polykristallijn

Tegenwoordig is de keuze tussen mono en poly vrij evident. De meeste zonnepanelen die bij bedrijven (of particulieren) geplaatst worden zijn monokristallijne zonnepanelen. Die leveren een beter rendement dan polykristallijne zonnepanelen en ogen mooier dankzij hun zwarte in plaats van blauwe design. Bedrijven die veel plaats hebben voor zonnepanelen kunnen wél nog kiezen voor polykristallijne zonnepanelen omdat het verlies aan rendement gecompenseerd wordt door meer zonnepanelen. Bovendien zijn poly-panelen goedkoper dan mono-panelen.

Monokristallijn

 • Hoger rendement
 • Zwart design
 • Duurder
 • Ideaal voor kleinere oppervlakten

Polykristallijn

 • Lager rendement
 • Blauw design
 • Goedkoper
 • Geschikt voor grote oppervlakten

Hoeveel kost een PV-installatie?

De prijs van een PV-installatie met zonnepanelen voor uw bedrijf hangt af van een aantal factoren:

 • Hellingsgraad van het dak: de installatie van zonnepanelen op platte bedrijfsdaken kost meer dan de installatie van zonnepanelen op hellende bedrijf
 • Aantal zonnepanelen: hoe meer zonnepanelen, hoe hoger de prijs
 • Soort zonnepaneel: monokristallijnen of zwarte zonnepanelen zijn duurder dan polykristallijnen of blauwe zonnepanelen.
 • Batterij of niet: een PV-installatie met batterij is duurder dan zonder batterij, maar het rendement ligt ook hoger.

Detech bekijkt steeds samen met u wat de beste oplossing is voor uw bedrijf tegen een zo laag mogelijke prijs.

Zonnepanelen

Wek uw eigen stroom op met zonnepanelen van Detech

Vraag uw offerte aan

Zonnepanelen

Garantie en service

Afhankelijk van de producent van de zonnepanelen die u kiest voor uw bedrijf krijgt u fabrieksgarantie. Tijdens en ook na de garantieperiode kunt u rekenen op Detech wanneer er problemen of defecten optreden. Onze techniekers staan klaar om u zo snel mogelijk te helpen en de hinder voor uw bedrijf zo veel mogelijk te beperken. Niet enkel voor uw zonnepanelen, maar ook voor onderhoud en herstellingen van andere technische installaties vertrouwt u op het ervaren team van Detech.

Zonnepanelen

Studie en advies door Detech

Een PV-installatie door Detech gaat steeds gepaard met een uitgebreide voorafgaande analyse en professioneel advies. Onze ingenieurs voeren een studie uit van de huidige energiesituatie binnen uw bedrijf en analyseren de mogelijkheden op basis van het nodige vermogen, de beschikbare oppervlakte én uw voorkeuren. Daarna ontwerpen ze een gedetailleerd plan voor uw zonnepaneleninstallatie dat onze techniekers nauwgezet volgen bij de plaatsing. Bij Detech rekent u dus op onderbouwde plannen en een perfecte installatie door een ervaren team.

PV-installatie uitgelegd

PV staat voor Photo Voltaic en betekent letterlijk ‘lichtstroom’. Een PV-installatie zet dus zonlicht om in bruikbare elektriciteit. Zonne-energie is een duurzame en betrouwbare energiebron waar iedereen gebruik van kan maken met de juiste installatie.

Zonnepanelen op uw bedrijfsdak of -terrein zijn slechts een onderdeel van de hele PV-installatie. Een PV-systeem bestaat namelijk uit zonnepanelen, een omvormer, energiemeters, een eventueel monitoringsysteem en een optionele batterij.

Zonnepanelen

Zonnepanelen voor bedrijven uit elke sector

Detech plaatst PV-installaties bij bedrijven uit diverse sectoren:

Waarom kiezen voor Detech?

Zonnepanelen

Futureproof businesses

Detech maakt uw bedrijf klaar voor de toekomst.

Zonnepanelen

Eigen engineering

Onze ingenieurs ontwerpen plannen op maat van uw bedrijf.

Zonnepanelen

Onestopshop

We realiseren elektrotechnische totaalprojecten van studie tot installatie.

Zonnepanelen

Duurzame klantrelaties

Detech zet in op langdurige samenwerkingen waarbij klanten steeds op ons kunnen rekenen.

Zonnepanelen

Deskundig team

We hebben meer dan 30 jaar ervaring met duurzame oplossingen voor bedrijven.

Zonnepanelen

Snelle communicatie

We contacteren u altijd snel terug bij vragen of problemen zodat u nooit lang hoeft te wachten.