Hoe werkt energiemonitoring?

Energiemonitoring geeft u inzicht in het energieverbruik en de energieprestaties van uw bedrijf. Een energiemonitoringsysteem maakt gebruik van energiemeters en tellers die het energieverbruik per verbruiker meten. Vervolgens stuurt het systeem de gegevens door naar een softwaresysteem waarin alle data gecentraliseerd worden. Het systeem geeft die data op verschillende manieren weer zodat u een duidelijk overzicht hebt over uw verbruik. U krijgt realtime informatie over uw verbruik én kunt teruggaan in de tijd om oude data op te vragen. Dat geeft u de mogelijkheid de data nauwkeurig te analyseren en vergelijken zodat u uw energieverbruik verder kunt optimaliseren.

Shape
Energiemanagement en -monitoring

Wat is energiemanagement?

Energiebeheer of energiemanagement gaat om het optimaliseren van uw energieverbruik door energiebesparende maatregelen te nemen. Aan de hand van de inzichten uit energiemonitoring bepaalt u welke maatregelen u neemt om het energieverbruik van uw bedrijf te verlagen. Geen idee waar te beginnen? Detech adviseert u over de mogelijkheden om te besparen.

Let’s talk

Voordelen

Een lagere energiefactuur voor uw bedrijf

Energiemonitoring is voor elk bedrijf een interessante investering. Inzicht in uw energieverbruik is niet enkel belangrijk voor een vlotte energietransitie, maar levert ook uw bedrijf heel wat voordelen op:

Dankzij de inzichten in uw energieverbruik ziet u makkelijker besparingsmogelijkheden. Het softwaresysteem vertelt u welke installaties veel energie verbruiken zodat u die kunt vervangen door energiezuinigere alternatieven of de instellingen en tijden kunt aanpassen om het verbruikersprofiel te optimaliseren. Dat zorgt ervoor dat uw bedrijf efficiënter omgaat met energie, wat uw impact op het milieu verkleint en uw bedrijf futureproof maakt.

Een lager energieverbruik zorgt ook voor lagere kosten. Detech helpt u besparingsmogelijkheden te vinden en staat in voor aanpassingswerken die uw energiefactuur verlagen zoals relighting, groene stroomopwekking, …

Dankzij energiemonitoring en een slim energiebeheer verbetert en optimaliseert u de werkomgeving voor uw medewerkers. Een gezondere omgeving zorgt voor een hogere productiviteit en dus betere cijfers voor uw bedrijf.

Het energiemanagementsysteem waarschuwt u bij onregelmatigheden zoals een verhoogd energieverbruik. Zo achterhaalt u snel wat de oorzaak van de stijging is en lost u het probleem spoedig op.

Energiemanagement en -monitoring

Een energiemonitoringsysteem door Detech

Detech heeft heel wat ervaring met energietechnieken en de installatie van energiemonitoringsystemen. Onze installateurs implementeren hoogwaardige en gebruiksvriendelijke energiemanagementsystemen van vertrouwde merken zoals Schneider Electric, Socomec en Smappee.

  • professionele installatie door ervaren techniekers
  • vertrouwde en kwalitatieve merken
  • gebruiksvriendelijke systemen
  • snelle en vlotte implementatie
  • compatibel met andere installaties
Energiemanagement en -monitoring

Monitor uw energieverbruik en bespaar energiekosten

Let’s go

Werkwijze: van energieaudit tot actie

De eerste stap naar een efficiënter energieverbruik is een energieaudit. Die is jaarlijks verplicht voor bedrijven met meer dan 250 werknemers of meer dan 50 miljoen euro jaaromzet. Zo’n audit geeft inzicht in het huidige energieverbruik, maar is slechts een momentopname. Energiemonitoring, daarentegen, volgt uw energieverbruik continu op waardoor u een beter en accurater beeld krijgt van uw verbruik.

Na de energieaudit geeft Detech advies over hoe uw energieverbruik te verlagen. Onze ingenieurs onderzoeken alle mogelijkheden en ontwerpen een plan voor besparingen. Enkele mogelijkheden zijn relighting waarbij we uw oude lampen vervangen door energiezuinige ledverlichting, eigen energieopwekking, de integratie van een gebouwbeheersysteem of IoT-systeem, …

Detech geeft niet enkel advies, maar voert ook zelf de elektriciteits- en installatiewerken uit. Onze ervaren techniekers vervangen verouderde installaties door nieuwe, futureproof installaties die uw energiefactuur verlagen.

Daarna wordt het energiemonitoringsysteem geïmplementeerd. Daarmee volgt u de energiebesparende maatregelen zorgvuldig op en houdt u uw energieverbruik in de gaten. Wanneer het systeem een verhoging van uw verbruik aangeeft of een probleem meldt, kunt u rekenen op Detech om het probleem aan te pakken. We analyseren opnieuw de mogelijkheden op besparing en bekijken welke werken nodig zijn.

Detech blijft na de plaatsing instaan voor het onderhoud van al uw systemen en installaties, daar kunt u op vertrouwen.

Krijg een premie voor energiebesparende maatregelen

Extra profiteren van energiemonitoring en -management? Bedrijven die een energiestudie laten uitvoeren en de aangewezen besparende maatregelen nemen, kunnen daarvoor een premie aanvragen. Wanneer u dus een energieaudit door Detech laat uitvoeren en nadien bijvoorbeeld kiest voor laadpalen, een gebouwbeheersysteem of IoT krijgt u daar van Fluvius nog een premie voor. Meer info over de voorwaarden vindt u op de website van Fluvius.

Energiemanagement en -monitoring

Energiemonitoring voor elk bedrijf

Als specialist in duurzame energietechnieken maakten we al heel wat bedrijven klaar voor de toekomst. We werken mee aan uitdagende projecten voor grote bedrijven als DEME, AWT Gent, Aldi, MSC-Medrepair en vele anderen. Detech is actief in verschillende sectoren en houdt steeds rekening met de unieke kenmerken en noden van uw sector. Ontdek wat Detech voor uw bedrijf kan betekenen:

Maak uw bedrijf hélemaal klaar voor de toekomst

Detech doet meer dan alleen de installatie van energiemonitoringsystemen. We staan in voor alles wat met duurzame energietechnieken te maken heeft. We plaatsen zonnepanelen die we aansluiten op een batterij waarmee u uw installaties van elektriciteit voorziet. Energiemonitoring is daarbij heel belangrijk en is een eerste stap naar een toekomstgericht en slim gebouw. Om volledig klaar te zijn voor de energie- en klimaatuitdagingen van de toekomst, maakt Detech van uw bedrijfsgebouwen smart buildings met IoT-toepassingen en gebouwbeheersystemen die volledig gecentraliseerd en autonoom werken. Om IoT-toepassingen verbonden te houden, zijn netwerken nodig. Of het nu gaat om glasvezel-, koper– of draadloze netwerken, Detech zorgt voor een vlekkeloze installatie.

Detech: een duurzame en toegankelijke partner voor uw bedrijf

Energiemanagement en -monitoring

Toekomstgericht

Detech bereidt bedrijven voor op een duurzame toekomst door in te zetten op groene energievormen en innovatieve gebouwtechnologieën.

Energiemanagement en -monitoring

Onestopshop

Detech realiseert uitdagende totaalprojecten, van analyse en advies over installatie tot onderhoud van alle elektrotechnische installaties

Energiemanagement en -monitoring

Merkonafhankelijkheid

Bij Detech kiest u zelf de producten die u wil implementeren uit een kwalitatief aanbod van gerenommeerde merken.

Energiemanagement en -monitoring

Engineeringcapaciteiten

In onze eigen engineeringafdeling ontwerpen we plannen op maat van uw bedrijf en zoeken we samen met u naar de beste oplossingen en producten voor uw noden.a

Energiemanagement en -monitoring

Snelle communicatie

Bij Detech rekent u op een snelle service en vlotte communicatie. We staan steeds klaar voor onze nieuwe én bestaande klanten en lossen complexe vraagstukken zo snel en professioneel mogelijk op.

Energiemanagement en -monitoring

Duurzame klantrelaties

We streven naar langdurige samenwerkingen met onze klanten. Project na project zorgen we voor een onberispelijk resultaat.