Wat zijn smart buildings?

Een smart building of slim gebouw is een duurzaam en toekomstgericht gebouw vol innovatieve technologieën om het op een efficiënte en energiezuinige manier te gebruiken en beheren. Apparaten en installaties in het gebouw zijn met elkaar verbonden via het IoT (Internet of Things) voor een vlotte communicatie tussen systemen. Slimme gebouwen functioneren op zichzelf dankzij geautomatiseerde gebouwprocessen. Smart buildings zijn ontworpen om de werkomgeving zo optimaal mogelijk te maken en efficiënt met energie om te gaan om de klimaatuitdagingen te trotseren.

Maak van uw gebouw een  smart building

Shape
IoT

IoT uitgelegd

IoT (Internet of Things) of het ‘internet der dingen’ is de verbinding via het internet (web 3.0) tussen alledaagse, slimme apparaten om van uw gebouwen echte smart buildings te maken. Sensoren op smart devices verzamelen informatie en wisselen die uit met andere slimme toestellen via netwerken. Een IoT-platform centraliseert en analyseert alle data waarna het via AI (Artificial Intelligence) oplossingen of verbeteringen voor mogelijke problemen ontwikkelt. Wat IoT-systemen zo uniek maakt is dat ze (bijna) volledig autonoom opereren.

Het Internet of Things wordt een vaste waarde in gebouwtechnieken. Tegen 2025 zullen 150 miljard smart devices aangesloten zijn op het IoT, wat ongeveer 30 keer meer is dan het aantal menselijke internetgebruikers wereldwijd. Het IoT heeft dus een enorme impact op gebouwtechnieken en –beheer.

Waarom IoT integreren?

Smart buildings zijn energie-efficiënt en dragen dus bij aan een beter klimaat. De integratie van IoT-devices laat de CO2-uitstoot van uw bedrijf dalen. Bovendien bespaart u enorm op energiekosten voor uw bedrijf.

Doordat IoT-apparaten bijna volledig autonoom werken, wordt het gebruik en beheer van installaties eenvoudiger en minder tijdrovend. Smart devices hebben ook een hoger gebruikscomfort, waardoor techniekers, facility managers en ingenieurs sneller en efficiënter hun job uitoefenen. Dankzij de centralisatie van alle informatie op 1 platform bespaart u ook op onderhoudskosten.

Een IoT-platform voor uw smart building geeft u interessante inzichten over de werking van uw gebouw en de processen. Uniek aan het Internet of Things is dat het ook voorspellingen over uw gebouw- en energieprestaties doet en oplossingen ontwikkelt voor eventuele problemen. Slimme toestellen detecteren zelf defecten en fouten én bieden oplossingen aan zodat u proactief onderhoud kunt uitvoeren en uw apparaten langer meegaan.

Smart buildings worden ontworpen voor nu én voor de toekomst. In een sterk veranderend landschap zijn slimme gebouwen voorbereid om snel en eenvoudig nieuwe technologieën te integreren. Groei en innovatie zijn geen struikelblokken meer. Smart buildings passen zich makkelijk aan aan nieuwe situaties en bestemmingen dankzij flexibele software.

IoT zorgt voor een vlotter en automatisch beheer van uw installaties. De mogelijkheden zijn eindeloos:

  • slim en automatisch voorraadbeheer
  • automatische klimaatregeling
  • traceren van leveringen
  • productinnovatie op basis van gebruikersdata
  • efficiënter vergaderen dankzij smart tv’s
IoT

IIoT: de nieuwe industriële revolutie

IoT, maar dan voor industriële bedrijven, dat is IIoT ofwel the Industrial Internet of Things. IIoT gaat nog een stapje verder en verbindt niet alleen apparaten in uw productiegebouw, het maakt connecties in de hele productieketen. Machines, apparaten en transportmiddelen van leveranciers, producenten, transporteurs en distributeurs zijn op elkaar afgestemd en wisselen informatie uit via het internet. Dat zorgt voor een geoptimaliseerd en efficiënt productie- en distributieproces, wat op zijn beurt leidt tot lagere kosten en een snellere service naar uw klanten. IIoT is een revolutionaire vernieuwing in de industriële wereld en zal de nieuwe standaard voor productiebedrijven worden.

Detech maakt uw gebouwen futureproof

Er is geen uniform antwoord op de vraag hoe u van uw gebouw een smart building maakt. Elk bedrijfsgebouw is uniek en heeft andere behoeften. Die noden zijn afhankelijk van de sector waarin uw bedrijf opereert, de locatie van uw gebouwen, de al aanwezige technologieën en de bedrijfsdoelstellingen. Daarom hebben we bij Detech geen kant-en-klare oplossing voor alle bedrijven. We ontwerpen een plan op maat van uw bedrijf aan de hand van een analyse van de huidige situatie of werken verder op al bestaande plannen van een architect of studiebureau. Onze engineers stellen de mogelijkheden en oplossingen voor en kiezen samen met u de beste slimme producten en IoT-systemen voor uw gebouwen. Zo creëren we een smart building aangepast aan de noden van uw bedrijf en uw medewerkers.

Smart buildings en IoT zijn de toekomst, maar nog niet elk gebouw is klaar voor die overstap. Bedrijven met verouderde netwerkbekabeling of versleten elektriciteitslussen moeten eerst technische renovaties uitvoeren alvorens nieuwe technologieën te implementeren. Gelukkig voert Detech elektrotechnische totaalprojecten uit waarbij we uw bedrijf van a tot z helemaal futureproof maken. Daarbij voorzien we van bij het begin slimme apparaten die we aan elkaar koppelen via IoT voor een makkelijk beheer van uw duurzame bedrijfsgebouw.

IoT

Maak uw bedrijf klaar voor de toekomst met geavanceerde IoT-technologieën

Let’s connect

IoT toegepast in diverse sectoren

Het Internet of Things klinkt misschien futuristisch en als iets enkel voor technologische bedrijven, maar dat is het zeker niet. IoT is onmisbaar in elk bedrijf uit eender welke sector. Detech licht graag toe waarom:

Kantoorgebouwen zijn niet langer saaie ruimtes waar iedereen zijn vaste plek heeft en van 9 tot 5 aanwezig is. Flexibele werkplekken vragen om flexibele technologieën. IoT regelt automatisch het klimaat in uw gebouwen, schakelt verlichting aan en uit aan de hand van slimme sensoren en geeft medewerkers een handig overzicht over wie zich wanneer waar bevindt. IoT verbetert zo de werkomgeving, werksfeer en interne communicatie tussen medewerkers.

Smart buildings in de retailsector betekenen slimme opslagruimtes en magazijnen. IoT-apparaten beheren de voorraad en plaatsen zelf bestellingen wanneer het nodig is. Dat maakt het uw medewerkers aangenamer en zorgt voor minder fouten, nalatigheden en dubbele bestellingen. Een goed en slim voorraadbeheersysteem verkleint dus de afvalberg van uw bedrijf.

Slimme apparaten die met elkaar verbonden zijn via het IoT zijn perfect op elkaar afgestemd. In productieomgevingen betekent dat een zeer hoge efficiëntie. De productie in uw bedrijf gebeurt sneller én accurater met smart devices.

Waarom samenwerken met Detech?

IoT

Duurzaamheid op alle vlakken

Bij Detech zetten we in op duurzaamheid. Niet enkel op klimaatniveau, maar ook op klantniveau. We streven naar langdurige samenwerkingen met onze klanten en staan altijd voor hen klaar met advies.

IoT

Meer dan 30 jaar ervaring

Detech bewijst zich al meer dan 30 jaar lang in elektro- en gebouwtechnieken. Onze ingenieurs en techniekers werkten aan uitdagende projecten voor kleine en grote klanten. Dankzij onze professionele aanpak en bewezen kwaliteit blijven klanten terugkeren voor nieuwe projecten.

IoT

Kwaliteitsvolle merken

Detech werkt steeds met producten van hoogwaardige merken. Als klant kiest u in overleg met onze ingenieurs de producten die u wilt integreren. Zo werkt u steeds met vertrouwde en degelijke merken die de beste match zijn voor uw bedrijf.

IoT

Vlotte communicatie

Bij Detech rekent u op een snelle en vlotte communicatie. We contacteren u steeds zo snel mogelijk terug met een antwoord op uw vraag of probleem. Tijdens uw project krijgt u trouwens regelmatig updates over de stand van zaken.

IoT

Eigen engineering

We hebben een eigen engineeringafdeling waar we zorgvuldig aan uw project werken. Na een uitgebreide studie ontwerpen onze ingenieurs de plannen om van uw bedrijfsgebouw een smart building te maken.

IoT

Flexibele planning

De planning bij Detech is flexibel waardoor we kort op de bal kunnen spelen. Dringende projecten of problemen worden snel aangepakt zodat u nooit lang moet wachten.