Duurzame netwerkbekabeling

Een nieuw bedrijfsgebouw of renovatiewerken gepland? Detech zorgt voor een goede basis voor uw netwerk. Bij een renovatie of nieuwbouw leggen we nieuwe netwerkkabels die alle apparaten met elkaar verbinden. We houden daarbij rekening met de toekomst van uw bedrijf en kiezen steeds voor duurzame netwerkbekabeling die afgestemd is op de groei van uw bedrijf.

Netwerkbekabeling
Netwerkbekabeling

Netwerkbekabeling: alle mogelijkheden op een rij

Detech trekt netwerkkabels in uw bestaande en/of nieuwe bedrijfsgebouwen zodat u overal waar nodig rekent op een betrouwbare verbinding. U hebt de keuze uit koper- en glasvezelkabels. Geen idee wat de beste optie is voor uw bedrijf? De ingenieurs van Detech helpen u de juiste keuze te maken. Contacteer ons voor meer informatie of een offerteaanvraag.

Een simpel en eenvoudig te installeren netwerk? Detech legt horizontale netwerkbekabeling of koperbekabeling aan in uw bedrijf. Onze installateurs trekken kabels van cat6E. Het type kabel (UTP/FTP/S-FTP) wordt bepaald aan de hand van een studie die onze ingenieurs uitvoeren om de beste oplossing voor uw bedrijf te bepalen.

Bedrijven die investeren in digitalisering kiezen beter voor glasvezelnetwerken. Glasvezelkabels kunnen namelijk een grotere belasting aan dan koperkabels. Met glasvezel kunt u bovendien lange, razendsnelle en stabiele verbindingen tot stand brengen met een grote bandbreedte. Detech trekt zowel multimode als singlemode kabels, afhankelijk van de netwerkvereisten van uw bedrijf. Tegenwoordig is glasvezel ook goed betaalbaar, een voordelige investering dus voor bedrijven die toekomstgericht denken.

Geen zin in een ingewikkeld netwerk van kabels? PoE maakt gebruik van één netwerkkabel die zowel data als stroom transporteert. Deze technologie wordt vooral toegepast bij IP-camera’s, wifi access points en VoIP-toestellen. Het voordeel van PoE is dat er slechts één kabel nodig is voor stroom en internet. Dat is vooral handig wanneer er geen stopcontact in de buurt is om uw apparaat van stroom te voorzien. PoE maakt het dus ook mogelijk om netwerken eenvoudig uit te breiden en PoE-apparaten te installeren zonder nieuwe stroomkabels aan te leggen. Om uw toestellen te voeden met PoE hebt u een PoE-injector nodig voor één apparaat of een PoE-switch voor meerdere apparaten.

Shape
Netwerkbekabeling

Netwerkbeheer met Commscope

Als erkend partner van Commscope installeert Detech netwerkbeheersystemen die uw netwerkinfrastructuur toekomstbestendig maken. Dankzij Commscope-systemen breidt u uw netwerkinfrastructuur makkelijk uit, lost u snel problemen op en optimaliseert u de performance van uw netwerken.

Tal van toepassingen

Netwerken zijn onmisbaar in moderne bedrijven en zijn niet alleen nuttig om met uw computer dingen op te zoeken op het internet. Netwerken zijn overal aanwezig, ook waar we het niet meteen denken. De mogelijkheden met netwerkbekabeling zijn groot. Daarom bespreekt Detech ze graag met u zodat we samen van uw onderneming een geconnecteerd en toekomstgericht bedrijf kunnen maken.

De meest voor de hand liggende toepassingen zijn computers en laptops. Uw medewerkers in de kantoren hebben toegang tot het internet nodig om hun job goed te kunnen uitoefenen. Dat kan zowel via het wifinetwerk als via een ethernetkabel.

Ook in productiegebouwen die gebruik maken van computergestuurde machines is netwerkbekabeling niet weg te denken. Om verschillende machines (aangestuurd door computers) met elkaar te verbinden voor een optimale werking is een goede en betrouwbare netwerkinfrastructuur nodig.

Internet is ook in ziekenhuizen onmisbaar. Medische machines moeten continu gemonitord worden, wat gebeurt via het internet. Daarvoor zijn betrouwbare en kwalitatieve netwerkkabels nodig. Ook het onthaalpersoneel , verpleegkundigen en artsen hebben nood aan een stabiele internetverbinding om patiënten te registreren en hun dossiers op te volgen.

Niet enkel mensen maken gebruik van het internet, ook apparaten communiceren met elkaar via netwerken. Dat gebeurt via het IoT (Internet of Things). IoT integreren maakt uw bedrijf duurzamer, energie-efficiënter en klaar voor de toekomst. Gebouwbeheersystemen, beveiligingstechnieken, laadpalen en verlichting staan in verbinding met elkaar via het IoT en worden continu gemonitord voor een optimale werking. Om al die apparaten met elkaar te connecteren, is netwerkbekabeling nodig.

Netwerkbekabeling

Netwerkbekabeling in uw bedrijfsgebouw?

Let’s connect

Netwerkbekabeling

Analyse, ontwerp en installatie

Wanneer u uw netwerkbekabeling door Detech laat uitvoeren, rekent u op een volledige service, van a tot z. Onze inhouse ingenieurs voeren een studie uit van uw gebouw en brengen uw noden in kaart. Daarna ontwerpen ze een plan voor de netwerkbekabeling en bepalen ze in samenspraak met u welke opties het meest geschikt zijn voor uw bedrijfsgebouwen. Kiest u voor koper of glasvezel, heeft of wenst u PoE-apparaten of niet, wilt u ook draadloze netwerken, …? De specialisten van Detech geven u het beste advies voor uw bedrijf. Na het ontwerp volgt de installatie. Onze techniekers voeren alle nodige werken uit, van boringen en slijpwerken tot het uiteindelijk trekken en aansluiten van de netwerkkabels en toebehoren. Nadien volgt een test om te garanderen dat de netwerken optimaal werken.

Netwerkbekabeling

Ook wifi in uw bedrijf?

Detech zorgt voor een goede basis voor internet dankzij netwerkbekabeling door uw bedrijfsgebouwen. Daarna sluiten we ethernetkabels aan die het internet naar uw toepassingen transporteren en installeren we wifi access points die draadloze netwerken tot stand brengen. Systemen waarbij een internetverbinding cruciaal is, zijn het best aangesloten op het internet via een ethernetkabel. Computers of smartphones die niet constant verbonden moeten zijn met het internet hebben genoeg aan een wifiverbinding. Ook voor bezoekers in uw bedrijfsgebouwen is een wifiverbinding voldoende.

Meer over draadloze netwerken

Waarom samenwerken met Detech?

Netwerkbekabeling

Duurzame klantrelaties

Detech hecht veel belang aan duurzaamheid, niet alleen in producten en technieken, maar ook in klantrelaties. Zowel nieuwe als bestaande klanten kunnen ons altijd bereiken voor advies of hulp. Dringend of niet, Detech helpt u steeds zo snel mogelijk.

Netwerkbekabeling

Onestopshop

Bij Detech kunt u terecht voor alles wat met elektrotechniek te maken heeft. Gebouw-, netwerk-, energie- en beveiligingstechnieken, Detech implementeert ze in uw bedrijfsgebouwen, van ontwerp tot installatie en onderhoud.

Netwerkbekabeling

Kwaliteitsvolle installatie

Detech beschikt over een team van ervaren ingenieurs en techniekers die echte experten zijn in hun vak. Ze ontwerpen en installeren systemen van hoogwaardige merken met als resultaat perfect werkende en duurzame installaties.

Netwerkbekabeling

Ruim 30 jaar ervaring

Detech is al meer dan 30 jaar actief in de elektrotechnische sector. De voorbije 3 decennia legden we al heel wat netwerkkabels aan bij kleine en grote bedrijven.

Netwerkbekabeling

Engineeringcapaciteiten

Detech heeft een inhouse engineeringafdeling. Onze ingenieurs ontwerpen plannen voor de netwerkbekabeling in uw bedrijf en stellen de beste oplossingen aan u voor.

Netwerkbekabeling

Toekomstgericht denken

Bij Detech denken we steeds 10 stappen vooruit. We maken ontwerpen die vandaag, volgend jaar én over 20 jaar nog steeds aan uw eisen voldoen.